Weerbericht:
Sluierwolken, vooral in het noorden kans op een mistbank, overdag zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Ruim 100 personen aan de kant bij controle

Toegevoegd: 22-11-2017, 20.08 uur
Bij de controle werden ruim 100 mensen aan de kant gezet.
Bij de controle werden ruim 100 mensen aan de kant gezet.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KAPELLEBRUG - Tijdens een internationale verkeerscontrole op de grensovergang Kapellebrug bij Hulst zijn dinsdag in totaal 105 passanten aan de kant gezet. Er zijn diverse boetes uitgedeeld en ook is een bedrag van ruim 5.000 euro geïnd.

Volgens de politie was het doel van de controle onder meer het voorkomen van de illegale invoer van vuurwerk. “Ook willen we met dit soort controles personen in beeld brengen die zich bezig houden met het zogeheten mobiel banditisme: woninginbraken, overvallen en straatroven”, zo laat de politie weten.

Tijdens de controle werden aan zowel de Belgische als Nederlandse zijde opvallende - en onopvallende controles gehouden. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van kentekenherkenning. Onder de 105 gecontroleerden waren ook 55 personen met een niet-Nederlandse nationaliteit. Het ging om Belgen, Polen, Roemen, Litouwers en Bulgaren.

Resultaten
Vier personen bleken nog een openstaande boete te moeten betalen. Verder werd er totaal 5.099 euro geïnd. Ook zijn er vijf processen-verbaal opgemaakt voor overtredingen op het gebied van verlichting, belemmerd zicht, rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Twee personen zijn ingesloten in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Eén persoon moest nog een gevangenisstraf uitzitten van 28 dagen voor een woninginbraak. Een ander had een vals rijbewijs bij zich. “Ook zijn er diverse mutaties aan ons informatiesysteem toegevoegd met betrekking tot ‘interessante’ voertuigen en personen”, aldus de politie.

Aan de controle werkten naast de douane, de Koninklijke Marechaussee en het flexteam van de politie ook het politieteam Zeeuws-Vlaanderen en hun Belgische collega's mee.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (24-11-2017 om 12:17)
@exportzeeuw, de politie heeft geen excuus nodig om een controle op te starten. Er zijn niet veel controles waarbij politie, verkeersinspectie en/of belastingdienst weinig tot niets vinden. Gewoon blijven controleren!
Terneuzenaar (23-11-2017 om 18:58)
Mooi, er kan geen controle te veel zijn!
exportzeeuw (23-11-2017 om 08:16)
wel opvallend dat het een invoer illigaal vuurwerk betreft want daar word niet over gesproken in het nieuwsbericht. zijn er mensen staande gehouden die daadwerkelijk vuurwerk bij zich hadden? lijkt wel of de politie een excuus zoekt voor controle's
Tom (23-11-2017 om 07:20)
Haha, wie koopt er nu nog vuurwerk in België? De politie loopt zo wel erg achter de feiten aan... Wel goed dat er breder gecontroleerd is op zich.