Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gekantelde wagon Nieuwdorp weer overeind

Toegevoegd: 28-11-2017, 23.35 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Bij de Frankrijkweg in Nieuwdorp hebben grote telekranen dinsdagavond de daar ontspoorde treinwagons weer op de rails gezet.

Drie van de in totaal twintig LPG-wagons van een goederentrein ontspoorden maandagavond rond 23.20 uur. Er werd meteen groot alarm geslagen maar er bleek geen sprake te zijn van een lekkage. Ook raakte er niemand gewond. De politie vreesde voor explosiegevaar maar ook hiervan bleek geen sprake te zijn.

Vannacht startten de Landelijke Eenheid van de politie en de Inspectie voor Leefomgeving en Transport samen een onderzoek naar het ontsporen van de ketelwagens. De eerste fase van dit onderzoek kon aan het begin van de middag worden afgerond en zal nu worden voortgezet. De wagons zijn, nadat ze overeind waren gezet, nader geïnspecteerd.

Geheel volgens verwachting duurden de werkzaamheden de gehele avond. Woensdag zal nog gewerkt worden aan het repareren van de spoorrails. Vanwege de bergingswerkzaamheden is de Frankrijkweg volledig afgesloten. Ook het fietspad is dicht. Havenschap Zeeland Seaports verwacht dat de weg morgenochtend in ieder geval deels weer open kan worden gesteld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (29-11-2017 om 19:07)
een goederen trein ontsporen kom niet gelukkig vaak voor gezien wat ze vervoeren maar is gelukkig goed afgelopen misschien de snelheid ?