Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
-->

Belgische duikers twee uur vermist op Oosterschelde

Toegevoegd: 27-08-2006, 19.51 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

THOLEN - Na een zoektocht van ruim twee uur op de Oosterschelde hebben hulpdiensten zondagmiddag twee Belgische duikers gered. Het echtpaar was ongedeerd.


Het stel was zondagmiddag gaan duiken bij het Thoolse Gorishoek, maar miste de boot die hen zou oppikken. Collega-duikers sloegen daarop alarm. Er werd een grote zoekactie op touw gezet.

De blusgroepen Stavenisse en Sint-Maartensdijk van de Thoolse brandweer zetten een boot in, de duikteams van Tholen en Bergen op Zoom/Roosendaal zochten mee, evenals de politie te water, Rijkswaterstaat en de KNRM. Ook een traumahelikopter speurde de Oosterschelde af.

Om kwart over vier werd het echtpaar gesignaleerd in de buurt van de Bergschediepsluis. Volgens de Thoolse brandweercommandant J. de Feijter mankeerde het echtpaar niets, ondanks een verblijf van twee uur in het water. "Het water is warm en het zijn ervaren duikers.

Toen bleek dat ze hun boot hadden gemist, bleven ze kalm. Ze besloten geen energie te verspillen aan zwemmen, maar lieten zich rustig meedrijven. Door de westenwind kwamen ze uiteindelijk bij de Bergschediepsluis terecht. Ze hebben weloverwogen gehandeld."

Het echtpaar werd, na twee benauwde uren, aan wal omhelsd door familie en vrienden. Daarna keerde het terug naar de camping bij Scherpenisse.

-->

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren