Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto aangereden door trein Krabbendijke

Toegevoegd: 25-12-2017, 09.32 uur - Update: 25-12-2017, 10.30 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Bij een spoorwegovergang in Krabbendijke is maandagochtend een personenauto aangereden door een trein. Het treinverkeer ligt stil.


Het ongeluk op de Spoorlijn Roosendaal - Vlissingen gebeurde rond 09.05 uur tussen Krabbendijke en Rilland. De auto staat nog bij de overgang. De trein, afkomstig uit Vlissingen en op weg naar Roosendaal, staat stil. Volgens ProRail staat de trein nog gewoon in de rails. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar de komst hiervan is inmiddels geannuleerd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de bestuurder van de auto inmiddels uit het voertuig. Volgens de Veiligheidsregio kon de persoon zelfstandig uit het voertuig komen. De politie laat weten dat het slachtoffer geen noemenswaardig letsel lijkt te hebben maar dat hij toch voor nader onderzoek naar een ziekenhuis is gebracht.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) melden dat het treinverkeer momenteel stil ligt tussen de stations Kruiningen-Yerseke en Bergen op Zoom. Een icidentbestrijdingsteam van ProRail is nog onderweg. Volgens de politie moeten er enkele reparaties worden uitgevoerd voordat het treinverkeer kan worden hervat. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een maximaal een uur. De NS verwachten dat de hinder nog tot circa 11.30 uur zal duren.

De circa 50 passagiers in de trein kunnen volgens de Veiligheidsregio straks hun weg weer vervolgen. “ProRail bekijkt momenteel of dat met de trein kan of dat eventueel bussen moeten worden ingezet”, aldus de Veiligheidsregio.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sas (25-12-2017 om 15:42)
Er al is over nagedacht dat deze meneer of mevrouw geen geluk heeft gehad, maar pech? Omdat het misschien niet de bedoeling was dat hij/zij er zonder kleer scheuren vanaf zou komen?
moeder (25-12-2017 om 14:43)
war weten we het hier allemaal weer goed zeg ... oordeel niet zo snel over een ander bestuurder is misschien wel onwel geworden ,wees blij dat hij of zij niks ernstigs heeft de balk bij een ander in het oog zien ze allemaal ,maar de splinter bij zichzelf niet ...denk daar maar eens over na
HH (25-12-2017 om 14:06)
Het kan erg gevaarlijk zijn als je auto toevallig uitvalt op de overgang, je krijgt hem niet meer aan de praat en dan moet de gordel snel los en de deur van het slot.... een trein komt dan erg snel dichterbij!
Kees (25-12-2017 om 13:19)
Niet uitgesloten is een technisch mankement precies op de overgang. Maar in dit geval zou het me niet verbazen als de bestuurder mv op leeftijd is.
Joris (25-12-2017 om 12:56)
Dick. ik sluit me 100% bij je aan. Rijbewijs afnemen, alle kosten op haastige automobilist verhalen. Verzekering MAG dit NIET dekken, premie voor nette weggebruikers wordt anders onbetaalbaar. Misschien komt de man nog met het smoesje 'onwel geworden'. Dan zeker nooit meer rijden.
Jac (25-12-2017 om 12:36)
Tenzij het een defect betreft aan de slagbomen en signaalgeluid is dit dus gewoon niet willen wachten. Voor het zelf geld was de trein ontspoort en waren er serieuze slachtoffers gevallen.
Cookie-instellingen beheren