Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto aangereden door trein Krabbendijke

Toegevoegd: 25-12-2017, 09.32 uur - Update: 25-12-2017, 10.30 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Bij een spoorwegovergang in Krabbendijke is maandagochtend een personenauto aangereden door een trein. Het treinverkeer ligt stil.


Het ongeluk op de Spoorlijn Roosendaal - Vlissingen gebeurde rond 09.05 uur tussen Krabbendijke en Rilland. De auto staat nog bij de overgang. De trein, afkomstig uit Vlissingen en op weg naar Roosendaal, staat stil. Volgens ProRail staat de trein nog gewoon in de rails. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar de komst hiervan is inmiddels geannuleerd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de bestuurder van de auto inmiddels uit het voertuig. Volgens de Veiligheidsregio kon de persoon zelfstandig uit het voertuig komen. De politie laat weten dat het slachtoffer geen noemenswaardig letsel lijkt te hebben maar dat hij toch voor nader onderzoek naar een ziekenhuis is gebracht.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) melden dat het treinverkeer momenteel stil ligt tussen de stations Kruiningen-Yerseke en Bergen op Zoom. Een icidentbestrijdingsteam van ProRail is nog onderweg. Volgens de politie moeten er enkele reparaties worden uitgevoerd voordat het treinverkeer kan worden hervat. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een maximaal een uur. De NS verwachten dat de hinder nog tot circa 11.30 uur zal duren.

De circa 50 passagiers in de trein kunnen volgens de Veiligheidsregio straks hun weg weer vervolgen. “ProRail bekijkt momenteel of dat met de trein kan of dat eventueel bussen moeten worden ingezet”, aldus de Veiligheidsregio.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (25-12-2017 om 12:08)
Dit kan jullie uiteraard zelf niet overkomen!!!
AD. (25-12-2017 om 11:39)
Dat traumahelikoptertje maakt nogal wat kilometertjes voor niks he.wnt hoe dikwijls lees je niet dat die is opgeroepen maar niet meer ter plaatse is geweest.
AntiGSM (25-12-2017 om 10:26)
Hoe krijg je het voor elkaar, een bewaakte overweg dus met signalering en dan aangereden worden door een trein?? Alcohol of telefoontje??? Anders misschien niet meer geschikt om een voertuig te besturen. Klinkt allemaal hard maar zo ingewikkeld is dit toch niet lijkt me.....
P (25-12-2017 om 10:22)
Weet niet of de titel wel klopt. De trein rijd de auto aan, was de trein van de rails gekomen? Het is gewoon uitermate kunstig, om precies op dat tijdstip op dat moment, wanneer de lampen en de bellen rinkelen om met zo een klein auto’tje die grote lange geel blauwe trein te raken. KUNST!!!
Dick (25-12-2017 om 10:00)
Gelijk rijbewijs afnemen , even wachten voor de slagbomen kost voor sommige te veel moeite. Alle kosten ook op deze persoon verhalen. De slagbomen zijn er niet voor niets. Het komt regelmatig voor dat je ziet dat er nog tussendoor slalommen. Hopelijk heeft deze bestuurder nou eens wat geleerd.
Cookie-instellingen beheren