Weerbericht:
Buien, in het noordelijk kustgebied zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Brandweerkorpsen oefenen samen in Oostkapelle

Toegevoegd: 30-08-2006, 10.00 uur
Door: Manfred Berrevoets [Redactie HVZeeland.nl]

OOSTKAPELLE - De brandweer van Oostkapelle en Zoutelande hebben maandagavond een gezamenlijke oefening gehouden.


Een automatische brandmelding bij Vakantieoord Weltevreden aan de Noordweg in Oostkapelle bleek een forse binnenbrand te zijn met meerdere slachtoffers.

De tankautospuit van Oostkapelle (4642) werd als eerste ingezet voor de melding welke al snel werd opgeschaald naar een 'middelbrand'. Dit resulteerde in de inzet van een tweede blusvoertuig, de tankautospuit 4634 uit Zoutelande en de ladderwagen 4550 uit Middelburg.

Enkele slachtoffers werden via de buitenkant van het pand door de ladderwagen gered. De brandweer heeft de brand met zowel hoge als lage druk geblust.

Na ongeveer drie kwartier was de brand onder controle en kon het sein 'brandmeester' gegeven worden. De brandweer spreekt van een geslaagde oefening.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren