Weerbericht:
Eerst lokaal dichte mist, verder zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Motorcrosser vlucht voor politie Middelburg

Toegevoegd: 26-02-2018, 12.45 uur
Motorcrosser vlucht voor politie Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Veerseweg in Middelburg heeft de politie zondagavond een 18-jarige man uit Vlissingen aangehouden nadat deze verschillende verkeersregels had overtreden.

Agenten zagen de verdachte rond 20.00 uur op een crossmotor zonder licht en zonder kenteken over het fietspad aan de Kroonenveldweg rijden. De bestuurder reed de rotonde op reed richting de Veerseweg. De agenten gaven een stopteken en bleven achteraan de verdachte rijden.

Op de Veerseweg trachtten de agenten de bestuurder te laten stoppen, maar hij ging er met een gangetje van zo'n 55 kilometer per uur via het trottoir vandoor. Op enig moment gaf één van de agenten een kleine tik tegen de crossmotor waarna de bestuurder begon te zwalken en uiteindelijk in de groenstrook viel.

De man werd aangehouden op verdenking van het rijden zonder helm, het rijden zonder kenteken en het met een motor rijden op een bromfietspad. De politie onderzoekt of de man ook de eigenaar is van de motor of dat deze van diefstal afkomstig is. De verdachte zit nog vast voor verhoor.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ronny (27-2-2018 om 12:34)
zijn crossmotor wel gelijk afpakken en nooit meer terug geven , keihard aanpakken zulke idioten .
goede actie (27-2-2018 om 10:45)
Goede actie van de politie. Grappig om sommige commentaren te lezen: politie doet het natuurlijk nooit goed; de ene keer zijn ze veel te soft, dan weer te hard. Ik vindt het mooi om te lezen dat ze hem niet hebben laten rijden, en tot stoppen hebben gedwongen. Ik vindt crossmotoren op zicht ook leuk (mooi geluid ook) maar het is natuurlijk niet te verdedigen dat je daarmee (onverzekerd) op de openbare weg, of stoep rijdt.
marco (27-2-2018 om 09:02)
@Rien, sommigen blijven 18 zo te lezen. Gebruik je verstand en moedig dit soort wangedrag niet aan. Met zo'n opgefokte brommer over het trottoir scheuren... Je vrouw/kind zal er net lopen. Zeg dan niks... Keihard aanpakken zulke sneue figuren. Vroeger respecteerde je het gezag. Nu wordt het kennelijk normaal gevonden dat je er vandoor gaat. Goeie actie van de agent. Hulde!
Pro Crossmotor (27-2-2018 om 08:18)
Beetje jammer, het hoort niet. Maar om dan met je politie auto een tik tegen die crossmotor te geven. Zeker zonder helm, als de bestuurder (zoals in het verhaal) begon te zwalken en met zijn hoofd op de straat valt, wat dan? Dan is het zeker de fout van de crossmotor, dan zeggen ze weer "had hij daar maar niet moeten rijden". Beetje jammer dat het zo opgelost wordt!!
Rien (26-2-2018 om 16:00)
Ach, laat die jongen toch, we zijn allemaal 18 geweest toch?
Ronald (26-2-2018 om 15:44)
Goede reactie van die agent, die verdiend een pluim ! Tegenwoordig is er toch weinig respect voor de gezagsdragers en de hulpdiensten hoor.