Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeven N-wegen bij gevaarlijkste van Nederland

Toegevoegd: 24-03-2018, 10.52 uur
Zeven N-wegen bij gevaarlijkste van Nederland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De N252, de N654, de N655, de N656, de N673, de N667 en de N689 behoren tot de gevaarlijkste wegen van Nederland. Dat heeft RTL Nieuws samen met professor Bert van Wee uitgezocht. Op de genoemde wegen is het risico op een ongeval namelijk meer dan drie keer hoger dan gemiddeld.


RTL kende alle provinciale wegen sterren toe. Op basis van de kans op een ernstig ongeval kreeg elke weg een aantal sterren om zo wegen onderling goed te kunnen vergelijken. Eén van de wegen met een hoog ongevalsrisico is de N252 tussen Terneuzen en Sas van Gent. Hie vielen in drie jaar tijd (tussen 2014 en 2016) twee doden, twee ziekenhuisgewonden en twee lichtgewonden. In 23 gevallen was alleen sprake van blikschade.

Op de N654 tussen Zierikzee en Zonnemaire was in dezelfde periode sprake van twee slachtoffers (waarvan één dodelijk). De N655 tussen Zierikzee en Brijdorpe was goed voor 13 ongevallen. Hierbij was in één geval een dode te betreuren. Verder werden twee ziekenhuisgewonden en één lichtgewonde genoteerd. Negen keer was er sprake van blikschade.

Het hoogste aantal ongevallen was op de de N656 tussen Tholen en Sint Philipsland: 33 in drie jaar tijd. Volgens RTL Nieuws waren hier drie doden te betreuren, moest één iemand naar het ziekenhuis en waren er twee lichtgewonden. In 27 gevallen was er blikschade.

Ook de N667 tussen s-Heerenhoek en Heinkenszand wordt aangeduid als gevaarlijke weg: hier was één dodelijk slachtoffer, moest één iemand naar het ziekenhuis en waren er twee lichtgewonden op een totaal van acht ongevallen. Op de N689 tussen Terhole en Walsoorden vielen in drie jaar twee verkeersslachtoffers bij in totaal 13 ongevallen. Hierbij was één dode te betreuren.

Op de N673 tussen Kruiningen en Yerseke vielen in de meetperiode tot slot in totaal drie verkeersslachtoffers (waarvan één dodelijk). In totaal waren er 11 ongevallen. Een compleet overzicht met cijfers van alle doorgaande (Zeeuwse) wegen een aanvullende informatie per N-weg vind je op de website van RTL Nieuws.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peet (24-3-2018 om 12:14)
Wat een flauwekul ! Dankun je ook wel de snelheid overal ook op snelweg op 30 km per uur zetten dan is het ook niet gevaarlijk meer ! Gevaarlijke wegen bestaan niet alleen maar gevaarlijke bestuurders, je kunt niet de sneeuw ijs wind of regen of soort weg de schuld geven van menselijke fouten.. Telefoon weggooien en opletten en en niet met drank drugs of medicijnen rijden en je auto onderhouden dan heb je 75% van alle ongelukken al opgelost....... 1000 euro bekeuring voor telefoon gebruik en bij ongeval alle kosten op dader verhalen..
cq (24-3-2018 om 11:49)
Hoe hypocriet kan mijn zijn, heb jaren motor gereden op zulks wegen niets aan de hand, nu met de auto niets aan de hand, maar wat doen de heren weer, de kop in het zand steken, de bekende struisvogel politiek zijn we goed in hier in dit land. Nee beste mensen we zijn tegenwoordig met andere dingen bezig tijdens het auto rijden de Smartphone of niet soms kom ze dagelijks tegen de verkeer hufters, dit is de oorzaak van de vele ongevallen en tegenwoordig de eenzijdige ongevallen je zal er maar een tegen komen frontaal, ik geeft een advies als iemand zo graag van zijn Smartphone gebruik wil maken achter het stuur adviseer ik kies een boom uit als het daar bij blijft hoop ik dan, en geen onschuldig iemand.
Cookie-instellingen beheren