Weerbericht:
Vandaag meest droog en in het oosten zomers warm, morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Fietser geschept door auto in Terneuzen

Toegevoegd: 29-04-2018, 18.06 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een botsing in Terneuzen is zondag aan het einde van de middag een fietser gewond geraakt.

Het slachtoffer kwam bij de rotonde Churchilllaan - Professor Zeemanstraat in botsing met een personenauto. Dat gebeurde vermoedelijk na een voorrangsfout. De ambulancedienst is ter plekke gekomen en heeft de gewonde voor verdere behandeling afgevoerd naar het ziekenhuis. Kinderen die in de auto zaten, kregen van de politie een zogeheten traumabeertje.

De politie heeft van de betrokkenen een verklaring opgenomen. Hierna kon de automobilist zijn weg vervolgen. Een politieagente heeft de fiets van het slachtoffer weggebracht. Rond 17.35 uur was de weg weer vrij. Het overige verkeer ondervond tot die tijd enige hinder door de botsing omdat vanaf de Professor Zeemanstraat de toegang naar de rotonde geblokkeerd was.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (30-4-2018 om 10:46)
@Corne, fietsers moeten daar snelheid aanpassen, het is van de zotte. Anders moeten ook de struiken weg van de aangrenzende woningen. Ik snap zo ie zo niet dat men fietsers daar ook voorrang heeft gegeven. Deze Belgische manier van voorrang geven zorgt alleen maar voor meer ongelukken.. zie ook de gebeurtenissen in Goes met de fijne rotondes!
Terneuzenaar (30-4-2018 om 09:27)
Dit is een heel gevaarlijke kruising voor fietsers. Auto's hebben heel slecht overzicht over het fietspad en moeten bijna 'blind' het fietspad oversteken. Een spiegel plaatsen zou dit al veel verbeteren.
Hein (30-4-2018 om 08:52)
Het aantal ongelukken op die plek valt gelukkig nog mee. De meeste automobilisten, die daar aankomen rijden vanaf met name de Jumbo rijden als gekken. De snelheid is daar veel te groot. Vanaf de rotonde is dit, zeker met e-bikes ook het geval. Waarom worden er geen extra hoge richels op de weg gelegd voor en na een fietspad? Dan moet men als auto wel remmen. Zie dit in het buitenland in veel steden wel en dat heeft echt effect.
AntiGSM (30-4-2018 om 00:07)
@Corne; makkelijk om te zeggen dat de auto te hard heeft gereden, heb je er wel eens bij stil gestaan hoe achterlijk hard die elektrische fietsen tegenwoordig gaan? Dan houden de fietsers totaal geen rekening met onoverzichtelijke plaatsen voor de automobilisten!
Achiel van 't Hof (29-4-2018 om 23:30)
@Corne Wat geweldig dat u dat zo weet. Zal het anders zeggen, misschien reed de elektrische fietser wel te hard!
Corne (29-4-2018 om 21:33)
@bianca snelheid aanpassen en pas doorrijden als je het zeker weet dat er niets aankomt. Bestuurder heeft te hard gereden