Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken automobilist botst tegen woning

Toegevoegd: 27-05-2018, 16.23 uur
Het ongeval bij Kapelle.
Het ongeval bij Kapelle.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

KAPELLE - Zaterdagmiddag raakte een 46–jarige man uit de gemeente Reimerswaal de macht over zijn stuur kwijt tijdens een inhaalmanoeuvre op de Wemeldingse Zandweg bij Kapelle. De man botste in volle vaart tegen een woning aan.


De bewoonster van de woning kreeg omstreeks 16.30 uur de schrik van haar leven als zij in haar tuin een auto recht op haar af ziet komen. Zij kan haar vege lijf nog net redden door in een nabijgelegen sloot te springen. De bestuurder is door een verkeerde inhaalmanoeuvre van de weg geraakt en komt tegen de gevel van haar woning tot stilstand. Door de klap is de zijmuur gescheurd.

Ter plaatse bleek de bestuurder onder invloed te zijn. De verdachte wordt meegenomen naar het bureau voor een verklaring en een ademanalyse. De uitkomst daarvan is dat hij bijna 1 ½ maal de toegestane alcohollimiet heeft overschreden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook heeft hij een rijverbod van twee uur opgelegd gekregen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt ter beoordeling voorgelegd aan de officier van justitie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leonie (30-5-2018 om 20:30)
Hoi jocye Niet fijn dat dit gebeurd is hè? Ik hoop dat het snel opgelost word, En hoop dat u dan nog wel op vakantie kan! Sterkte toegewenst!!!!!!!!!!
AntiGSM (28-5-2018 om 11:54)
Gelukkig krijgt deze bestuurder NIETS vergoed door de verzekering dus waarschijnlijk een hele goeje les! Wanrt het is een een redelijk dure auto en de schade aan de woning en de auto zijn behoorlijk zo te zien, deze bestuurder zal waarschijnlijk wel nadenken voor hij nog eens bezopen achter het stuur kruipt.
Jan de filatroop (27-5-2018 om 20:48)
Wie kan mij vertellen als je een rijverbod krijgt van 2 uur en tevens wordt het rijbewijs ingevorderd???wordt dat ook gedurende 2 uur ingevorderd??.
Jac (27-5-2018 om 20:02)
euh, zijn rijbewijs is toch ingevorderd...... dus wat heeft dat rijverbod van twee uur dan voor nut?, of krijgt hij zijn rijbewijs weer terug na die twee uur?
Cookie-instellingen beheren