Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Identiteit omgekomen duikers vastgesteld

Toegevoegd: 28-05-2018, 21.07 uur
Marineduikers troffen de twee lichamen aan in een duikwrak.
Marineduikers troffen de twee lichamen aan in een duikwrak.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - De politie heeft de identiteit vastgesteld van de beide sportduikers die dit weekeinde zijn omgekomen bij Scharendijke.


Volgens de politie is het lichaam dat vanmiddag werd geborgen dat van een 48-jarige man uit Zoetermeer. De identiteit van de andere duiker wordt volgens de politie op uitdrukkelijk verzoek van diens nabestaanden niet bekend gemaakt.

De beide stoffelijke overschotten werden aangetroffen in een duikwrak in de buurt van Haven Kloosternol in het Grevelingenmeer. De twee waren daar zaterdag gaan duiken, maar kwamen nooit terug. Duikers van de Koninklijke Marine troffen zondagavond het eerste lichaam aan nadat eerst sonar was ingezet. Vanmiddag werd het tweede stoffelijke overschot geborgen.

Het politie-onderzoek naar het overlijden van de twee loopt nog.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vraag (29-5-2018 om 14:18)
Als eerst alle betrokkenen gecondoleerd! Vraagje aan andere duikers. Hoe kan de situatie ontstaan dat er 2 duikers omkomen bij een duikongeval. Kan mij goed voorstellen dat er 1 door medische oorzaak in de problemen raakt, maar bij 2 kan ik geen goed beeld krijgen. Alvast dank voor de verheldering van het duikvak.
ad (29-5-2018 om 11:48)
Familie en alle andere betrokkenen: Gecondoleerd en STERKTE met dit verlies...
Kees (28-5-2018 om 22:41)
Dan heeft de Marine goed geluisterd naar de restauranthouder dit maakte hun zoekgebied een stuk kleiner.
Cookie-instellingen beheren