Brandweer rukt uit voor buitenbrandjes

Toegevoegd: 08-07-2018, 07.14 uur

Het brandje aan de Biezelingseweg in Kapelle.
Het brandje aan de Biezelingseweg in Kapelle.
1
© Foto: Brandweer Kapelle
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Verschillende Zeeuwse brandweerploegen zijn zaterdag uitgerukt voor meldingen van buitenbrandjes. De omvang bleef telkens beperkt.

's Middags werd rond 14.25 uur gemeld dat brand zou woedden bij de Koegorsstraat in Terneuzen. Vlakbij de brandweerkazerne stond een stuk berm in brand. Rond 19.55 uur, was het raak langs de Eerste Deltaweg bij Kortgene. Hier was sprake van een klein bermbrandje.

In Kapelle bleek rond 21.20 uur een hooibaal in brand te staan. De brandweer van Kapelle spoedde zich naar de Biezelingseweg om het brandje te blussen. De brandweer van Goes werd rond 21.25 uur naar de Kattendijksedijk in Goes gestuurd, eveneens voor een melding van een buitenbrand.

Twee keer was sprake van loos alarm. Rond 18.35 uur werd een bermbrand gemeld bij de Langeweg (N258) in Axel maar toen de brandweer arriveerde bleek een slang voor het besproeien van een stuk land bleek lek te zijn geraakt. Er was sprake van verneveling en hierdoor leek sprake te zijn van rook.

In Zoutelande werd omstreeks 22.40 uur gemeld dat er brand woedde op het strand, maar ook hier bleek het te gaan om een loze melding.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750