Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kassa leeg en collectebussen weg na inbraak

Toegevoegd: 18-07-2018, 10.19 uur
Binnen werd de kassa van de winkel vernield.
Binnen werd de kassa van de winkel vernield.
© Foto: Boerderij- en streekproductenwinkel Tollenaar
Door: Roland de Jong

HOEK - Boerderij- en streekproductenwinkel Tollenaar in Hoek is vannacht het doelwit geweest van een inbraak. Er is inmiddels aangifte gedaan.


De winkel, gevestigd aan de Hoekseweg, kreeg vannacht ongewenst bezoek. Binnen werd de kassa vernield. Volgens Janneke Biersteker van de winkel hebben de dieven hierdoor een bedrag van zo'n 200 euro buitgemaakt.

Bij de inbraak zijn ook twee collectebussen weggenomen. “Eén van Prinses voor een dag en één van de Stichting Hulphond Nederland”, aldus Biersteker. In de bussen zat naar schatting een bedrag van enkele honderden euro's, geld dat nu dus niet naar de genoemde goede doelen kan.

Biersteker wil mensen in de omgeving er op attenderen dat de collectebussen zelf ook weg zijn. “Deze zouden namelijk gebruikt kunnen worden voor nepcollectes aan de deur.” Zicht op de dader is er niet, al is er volgens Biersteker een groot vermoeden dat het wel eens om een klant zou kunnen gaan. “De bussen staan achter de kassa dus de daders moeten van de aanwezigheid geweten hebben.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (18-7-2018 om 12:58)
In Nisse zijn vorige week ook geldkistjes van kraampjes open gebroken en leeg gehaald. @ Bram: je blijft gewoon met je poten van andermans spullen af. Gelegenheid of niet zoals jij dat zegt.
ridder (18-7-2018 om 12:37)
Inderdaad heel slim Bram, dan weet je zeker dat ze je na sluitingstijd een keer staan op te wachten. €200 in de kassa is gewoon heel normaal voor een winkel, als je tenminste wisselgeld wilt kunnen geven.
Bram (18-7-2018 om 11:38)
De gelegenheid maakt de dief is het nu zo veel moeite dat waneer je de winkel sluit en naar huis gaat je de kassa inhoud en de collecte bussen in een tas doet en gewoon mee naar huis toe neemt dat neemt niet weg dat ik het goedkeur wat deze laffe dieven hebben gedaan maar je beloont ze nu wel op deze manier Ik hoop dat de dief of dieven alsnog gepakt worden
Cookie-instellingen beheren