Weerbericht:
Wolkenvelden en enkele opklaringen met eerst mist. Vanavond regen en sneeuw
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Asbest vrij bij grote brand Aardenburg

Toegevoegd: 08-09-2018, 18.38 uur - Update: 08-09-2018, 21.21 uur
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - Aan de Langeweg in Aardenburg heeft zaterdag een grote uitslaande brand gewoed in een landbouwschuur. Bij de brand is vrijwel zeker asbest vrijgekomen.


De eerste melding van de brand kwam rond 18.20 uur binnen. Er werd direct opgeschaald naar middelbrand. Inmiddels is grote brand afgegeven en zijn drie tankautospuiten, een hoogwerker, een waterwagen en een hulpverleningsvoertuig opgeroepen. Er werden zo'n 25 brandweerlieden ingezet.

De brandweer kon de schuur niet meer redden. Daarom werd ingezet op het afschermen van de naastgelegen woning. Vanwege het vermoeden van asbest werd al snel de omgeving afgezet. "Op de erfgrens is een ontsmettingsveld ingericht zodat daar brandweermensen kunnen worden afgespoeld", zo liet de Veiligheidsregio Zeeland weten.

In de schuur stonden volgens de Veiligheidsregio tractoren. Ook werd er hooi opgeslagen. Er waren geen mensen of dieren in de schuur aanwezig. De rook was al snel in de wijde omgeving zichtbaar. Rond 20.15 uur kon de hoofd-officier van dienst het sein 'brand meester' geven. De Veiligheidsregio verwachtte toen dat het nablussen nog geruime tijd zou gaan duren.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren