Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Aangifte doen niet langer op bureaus Hulst en Sluis

Toegevoegd: 22-10-2018, 19.22 uur
Aangifte doen niet langer op bureaus Hulst en Sluis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Aangifte doen op de politiebureaus in Hulst en Sluis is vanaf 1 november verleden tijd. Vanaf dan kunnen mensen alleen nog via internet of telefoon aangifte doen. Bij sommige delicten kan dit direct ter plekke.


De politiebureaus aan de Van der Maelstedeweg in Hulst en aan de Trageldam in Oostburg waren de laatste tijd al beperkt geopend maar vanaf 1 november vervalt dus ook de publieksfunctie voor het doen van aangifte.

Volgens de politie hoeft er voortaan niet altijd meer iemand op het bureau te wachten totdat er al dan niet iemand aangifte komt doen. Hierdoor gaat politiecapaciteit verloren, zo stelt de politie. Teamchef Eric Nagelkerke: "De ervaringen in Hulst en Sluis leren ons dat het publiek ons goed weet te vinden en ons niet persé op een politiebureau wil ontmoeten."

De politieposten blijven overigens nu en in de toekomst wel gewoon voor de lokale agenten beschikbaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (23-10-2018 om 08:00)
En de overheid maar volhouden dat er minder aangiftes gedaan worden......logisch als je stad en land moet afreizen om een aangifte te kunnen doen.
Tom Helgers (22-10-2018 om 23:59)
En weer een stap in de richting van de afgrond! De politie gaat helemaal kapot. De dienstverlening zou er beter op worden bij de Nationale politie...
Albert (22-10-2018 om 23:19)
De politie maakt het mensen in Nederland steeds moeilijker om aangifte te doen. En eind van het jaar slaan ze zichzelf op de borst dat de criminaliteitscijfers zo gedaald zijn. ''De omvang en ontwikkeling in criminaliteit wordt vaak gemeten met behulp van politiecijfers en slachtofferschapcijfers. Politiecijfers geven inzicht in het aantal misdrijven dat door de politie wordt vastgesteld in een proces-verbaal. ''
immigratieinvasievaneuropa (22-10-2018 om 23:00)
Nederland wordt steeds veiliger als u geen aangifte meer kunt doen!
Cookie-instellingen beheren