Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf voor steekpartij AZC valt lager uit

Toegevoegd: 01-11-2018, 20.25 uur
Voor het slachtoffer werd destijds ook een traumahelikopter opgeroepen.
Voor het slachtoffer werd destijds ook een traumahelikopter opgeroepen.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 21-jarige A. B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier weken. De opgelegde straf is gelijk aan het voorarrest. De officier van justitie had één jaar cel plus nog eens eenzelfde periode voorwaardelijk geëist.


B. werd ervan verdacht op 10 juni in het AZC in Middelburg zijn kamergenoot met een mes(je) in de rug te hebben gestoken. Aan de steekpartij ging een periode van beledigingen en scheldkanonnades richting B. vooraf. Op de bewuste avond liep het volledig uit de hand en stak B. met zijn mesje.

In tegenstelling tot de officier van justitie die was uitgegaan van een poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, vond de rechtbank niet meer dan mishandeling bewezen. De rechtbank kwam tot dat oordeel door onder andere het gebrek aan informatie over het toegebrachte letsel en gegevens van het mesje.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (2-11-2018 om 09:54)
Komt er eindelijk een homo voor zichzelf op, is het nog niet goed. @willem, zit je wel te wachten op de zogenaamde “slachtoffers” in dit die anderen uitschelden en provoceren vanwege hun geaardheid? Soms he, heel soms is de dader het slachtoffer, denk daar maar eens over na als je de capaciteit bezit.
Noud (2-11-2018 om 08:13)
Dat zal hem leren, 4 hele weken!
willem (2-11-2018 om 04:39)
dus hij komt meteen vrij? waarom wordt hij niet uitgewezen? dat wilde hij zelf toch? op zulke figuren zitten we niet te wachten. dus geef hem zijn zin.
Cookie-instellingen beheren