AED's op de dertien Zeeuwse milieustraten

Toegevoegd: 24-12-2018, 15.07 uur

Bij alle Zeeuwse milieustraten hangt vanaf nu een AED.
Bij alle Zeeuwse milieustraten hangt vanaf nu een AED.
1
© Foto: Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD).
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) heeft op al haar dertien milieustraten in Zeeland een Automatische Externe Defibrillator (AED) opgehangen: een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Volgens de ZRD is worden de milieustraten frequent bezocht. Alle milieustraatbeheerders beschikten al over een EHBO- en een BHV-diploma en konden dus al reanimeren. Vanaf nu kunnen ze echter ook een AED inzetten als dat nodig is.

De AED's zijn tijdens de openingsuren van de milieustraten beschikbaar voor personeel en bezoekers.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (24-12-2018 om 18:36)
Dat is de juiste weg om zo iets te installeren beter voorkomen als achter de feite aan lopen