Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 77 km

Schade jaarwisseling Reimerswaal 15.000 euro

Toegevoegd: 08-01-2019, 11.06 uur
Burgemeester Van Egmond maakte de cijfers bekend tijdens haar nieuwsjaarstoespraak.
Burgemeester Van Egmond maakte de cijfers bekend tijdens haar nieuwsjaarstoespraak.
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De schade tijdens de jaarwisseling voor de gemeente Reimerswaal bedroeg dit jaar ruim 15.000 euro. Dat heeft burgemeester José van Egmond bekendgemaakt tijdens haar nieuwsjaarstoespraak.


Volgens Van Egmond kende de overgang van 2018 naar 2019 een rustig verloop maar waren er wel irritaties over te vroeg afgestoken vuurwerk en te harde knallen. Ook was er schade aan gemeentelijke eigendommen als afvalbakken, verkeersborden, bankjes en een schommel. Hiermee is een kostenpost gemoeid van bijna 10.000 euro.

Dat de totale som hoger uitvalt komt volgens Van Egmond door de kosten van de buitendienst. Die heeft volgens de burgemeester namelijk ook kosten gemaakt voor het voortijdig opruimen van rommel en het naderhand opruimen. De totale kosten komen dan op ruim 15.000 euro, volgens Van Egmond meer dan vorig jaar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Belasting betaler (9-1-2019 om 06:03)
Kan iemand dit uitleggen? Personeel van de buitendienst worden toch al betaalt. Dat zijn toch geen kosten? Alleen materiaal is extra voor de gemeente.
als een klap op een vuurpijlenstandaard (8-1-2019 om 16:15)
een mooie reden om maar eens 500% accijns bij dat vuurwerk op te tellen, want de glorievolle daadkrachige handelingen van het kabinet, "koopt u maar een pijlenstandaard" is zo zwak als ze zelf zijn en treft blijkbaar nul komma nul effect. U stemt toch ook weer op ze ?