Weerbericht:
Enkele onweersbuien, vooral dinsdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 32 km

Geen grote ongelukken door sneeuwval

Toegevoegd: 22-01-2019, 11.39 uur - Update: 22-01-2019, 12.01 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Sneeuwval heeft vanochtend Zeeland op veel plaatsen wit gekleurd. Ondanks dat de sneeuw goed blijft liggen, zijn er voor zover bekend nog geen grote ongelukken gebeurd.


De eerste sneeuwvlokken dwarrelden de provincie rond 08.00 uur binnen. Eerst in West-Zeeuws-Vlaanderen, later ook in de rest van Zeeland. Volgens het KNMI wordt het in de loop van de middag en avond vanuit het westen uit overwegend droog. Nog tot woensdag 12.00 uur geldt voor Zeeland code geel vanwege sneeuwval en gladheid. Ook na de sneeuwval kan het immers lokaal glad blijven vanwege achtergebleven sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten.

Strooiers van de gemeenten, de provincie en Rijkswaterstaat proberen de doorgaande wegen in de tussentijd te voorzien van zout. Ook worden op sommige plekken sneeuwschuivers ingezet. Desondanks ging het op sommige plaatsen toch mis zoals op de afrit van de A58 richting de N57 bij Middelburg. Hier gleed rond 10.20 uur een personenauto van de weg. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto weer de weg opgetrokken en hierna kon de bestuurder zijn weg vervolgen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rb (22-1-2019 om 15:45)
Volgens mij moet je keten lezen Jan, dar staat nergens geschreven.De meesten genieten van dit weer, de rest blijft binnen. Paniek en iedereen in rep en roer jawel hoor
jan (22-1-2019 om 15:00)
een hoop paniek om niets dan sneeuwt het hier ook eens een paar uur en gelijk iedereen in rep en roer
Cookie-instellingen beheren