Auto en verwarde man in weiland: politie start onderzoek

Toegevoegd: 08-02-2019, 15.19 uur - Update: 09-02-2019, 19.32 uur

Kuzee heeft de auto getakeld en afgevoerd. Kuzee heeft de auto getakeld en afgevoerd.
Kuzee heeft de auto getakeld en afgevoerd.
1 2
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - De politie doet onderzoek naar een verwarde man die vanochtend is aangetroffen in een weiland bij de Vissersverkorting in Westdorpe. In het weiland stond ook een personenauto.

Volgens de politie had een voorbijganger vanochtend gezien dat er een auto midden in een weiland stond. Enkele deuren en ramen waren geopend. De getuige had personen zien wegrennen en belde daarop de politie. Die vertrouwde de situatie ook niet en ging poolshoogte nemen.

Toen agenten arriveerden, troffen ze inderdaad de auto aan. Naast de auto stond volgens een politiewoordvoerder een in verwarde toestand verkerende man, afkomstig uit het Belgische Moerbeke. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor medisch onderzoek.

Door rechercheurs wordt geprobeerd een verklaring van de man af te nemen, maar volgens de woordvoerder is dit in verband met zijn verwarde toestand nog niet direct mogelijk. In de tussentijd probeert de politie te achterhalen waar men nu precies mee te maken heeft.

De afdeling Forensische Opsporing heeft vandaag sporenonderzoek gedaan. Kuzee heeft de auto getakeld. De politie zoekt nog getuigen die de grijsblauwe Ford C-Max met Belgisch kenteken vanochtend hebben gezien voor 08.15 uur.

De Vissersverkorting is gelegen tussen Westdorpe en de grens bij het Belgische Zelzate.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (9-2-2019 om 23:36)
Als ik het zo lees dan lijkt het mij niet onwaarschijnlijk dat de man een overdosis heeft gekregen van een hallucinerende drug of iets dergelijks. Mensen die vertellen dat er mensen bij de auto wegrenden zegt natuurlijk wel iets als deze personen zich hierna niet hebben gemeld. Het lijkt mij stug dat mensen gaan rennen als deze man in een psychose is beland. Dan ga je zoiemand juist helpen door de politie etc in te schakelen. Of de politie houdt achter dat deze man in het bezit was van een vuurwapen en totaal paranoide werd en ging dreigen met het vuurwapen. Mensen met bijvoorbeeld schizofrenie (zonder medicatie) kunnen gevaarlijk worden als ze denken dat er een complot tegen hun is opgezet. Dan denken ze dat mensen hun willen vermoorden.