Man aangehouden na straatroof Goes

Toegevoegd: 11-02-2019, 17.03 uur

De verdachte is door de politie aangehouden.
De verdachte is door de politie aangehouden.
1
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Maandagmiddag is in de Leliestraat in Goes een man op heterdaad aangehouden, nadat in de Kamperfoeliestraat een slachtoffer van een tas was beroofd. Bij de arrestatie werd een agent geholpen toen een fietser zijn rijwiel voor de vluchtende verdachte gooide. Deze viel en kon snel daarna worden aangehouden.

Het incident gebeurde rond 15.30 uur. Het slachtoffer (34) uit Goes werd plotseling van een tas beroofd. Hij kende de dader en alarmeerde de politie. Er werd onmiddellijk een signalement verspreid, waarna enkele politie-eenheden naar hem op zoek gingen. Ook werd een Burgernetbericht verspreid.

In de Tulpstraat zag een agent een fietser rijden: "Dit was de man waar we naar op zoek waren. Ik kon met de politieauto niet verder rijden, omdat het tweede deel van de Tulpstraat door paaltjes is afgesloten. De man kwam niet verder en sloeg linksaf richting de Leliestraat en scheurde weg. Ik zette het op een lopen en zag van de andere kant iemand aan komen fietsen. Ik riep: 'Houd hem tegen, houd hem tegen'. Deze behulpzame fietser bedacht zich geen moment en gooide zijn fiets voor de vluchtende man. Hij viel, maar rende gelijk verder. Op de kruising van de Leliestraat met de Vogelzangsweg gaf hij zich over, waarna ik hem kon aanhouden."

De man (31), zonder vaste woon- of verblijfplaats werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast. De politie is nog op zoek naar de buit.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750