Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, maandag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Toename aantal inbraken Oosterschelderegio

Toegevoegd: 26-02-2019, 15.53 uur
Toename aantal inbraken Oosterschelderegio
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie in de Oosterschelderegio waarschuwt vanwege een toenemend aantal inbraken in woningen in haar werkgebied.


"Diverse burgers in verschillende gemeenten zijn de afgelopen weken slachtoffer geworden van een woninginbraak of een poging daartoe", zo zegt de politie. Opvallend is volgens de politie dat de inbrekers voornamelijk vrijstaande woningen als doelwit kozen.

"De daders kwamen vaak binnen door aan de achterzijde van de woning een deur of raam te forceren. De laatste weken vonden de inbraken voornamelijk in de middagen en avonden plaats op woensdag, vrijdag en zaterdag. De buit bestond voornamelijk uit contant geld", aldus de politie.

In februari werden tot nu toe 17 inbraken gemeld. Vijf daarvan vonden plaats in Goes. In Kapelle vonden drie inbraken plaats en in Zierikzee twee. Verder waren inbraken in Baarland, 's-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Krabbendijke en Kruiningen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (27-2-2019 om 13:00)
wat een verrassing na de crimi jaarcijfers waarin vermeld wordt dat alles is gedaald!