Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 81 km

Grote brand aardappelschuren Heinkenszand

Toegevoegd: 14-03-2019, 19.57 uur - Update: 14-03-2019, 22.46 uur
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - Aan de Boerendijk bij Heinkenszand is donderdagavond een grote brand uitgebroken. Er zijn twee schuren vol aardappelen door de brand verwoest.


De eerste melding over de brand kwam rond tien over zeven binnen. De rookontwikkeling was zo groot, dat bewoners van het dorp gewaarschuwd werd om binnen te blijven. Er raakte niemand gewond.

De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te blussen. Omdat de schuren bij aankomst van de brandweer al volledig in brand stonden is er ingezet om overslag naar het naastgelegen woonhuis te voorkomen.

Om 20.20 uur is er opgeschaald naar een GRIP1 en is er in de omgeving een NL-Alert verzonden. Tijdens het blussen van de brand waren er regelmatig harde knallen te horen. Volgens de Veiligheidsregio waren dit waarschijnlijk tractorbanden die zijn ontploft. Meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving metingen gedaan. Er zijn in de rook geen gevaarlijke concentraties gemeten op leefniveau.

Volgens de brandweer moeten beide loodsen al verloren worden beschouwd. Door de afnemende rook is rond 22.30 uur een Stopbericht via NL-Alert verzonden in de omgeving Heinkenszand. Er zal nog geruime tijd moeten worden nageblust.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rineke (14-3-2019 om 22:01)
Veel sterkte voor de eigenaren en voor alle boeren die dit treft.
Moeder (14-3-2019 om 20:54)
Ik wens de eigenaars heel veel sterkte toe... En ook de brandweerlieden.
Cookie-instellingen beheren