Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tweetal aangehouden na poging diefstal

Toegevoegd: 30-03-2019, 12.24 uur
Tweetal aangehouden na poging diefstal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Politiemensen hebben vrijdagmiddag in het politiebureau in Goes buiten heterdaad twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Het gaat om Polen van 34 jaar oud. De twee waren eerder die dag al aangehouden na een verdachte situatie.


Een oplettende inwoner van Hoedekenskerke had vrijdagochtend rond 07.15 uur de politie gewaarschuwd omdat er op de Moertjesdijk twee mannen aan een auto ‘aan het rommelen’ waren. Toen de melder de mannen aansprak, gingen ze er vandoor, maar ze konden later door de politie worden aangehouden. De ene verdachte had geen geldig legitimatiebewijs bij zich en is in eerste instantie om die reden aangehouden. De andere verdachte was in het bezit van kentekenplaten, een kentekenbewijs en een kleine hoeveelheid cocaïne.

Terwijl agenten bezig waren onderzoek te doen naar het aangehouden tweetal, kwam er een melding binnen dat twee mannen hadden geprobeerd in te breken bij een garagebedrijf aan de Vrielingweg. Daarbij was een bestelbus achtergelaten, waarvan het kenteken overeen kwam met het kentekenbewijs dat de verdachte bij zich had.

De twee verdachten zouden rond 06.45 uur hebben geprobeerd een groot aantal aluminium velgen te stelen. Ook zouden ze hebben geprobeerd een bestelbus weg te nemen. Beide diefstalpogingen mislukten. Het tweetal liet vervolgens hun eigen vervoermiddel achter.

De mannen zitten in de cel en hebben inmiddels een eerste verklaring afgelegd. Ze blijven voorlopig vast zitten. De politie zet het onderzoek naar de handel en wandel van het tweetal voort.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren