Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en een enkele bui, morgen regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Celstraffen geëist vanwege inbrakenreeks

Toegevoegd: 01-04-2019, 23.28 uur
Celstraffen geëist vanwege inbrakenreeks
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag tegen de 32-jarige M. V. en zijn 23-jarige maat J. B., beiden uit Vlissingen, celstraffen van 42 maanden, respectievelijk 101 dagen plus drie maanden voorwaardelijk geëist.

De twee (de een wat meer dan de ander) worden verdacht van diverse inbraken die medio vorig jaar plaatsvonden op vakantieparken zoals De Oesterbaai bij Wemeldinge en Hof van Zeeland bij Heinkenszand. Maar ook inbraken op ander plekken kwamen voor rekening van V. en M.

Uit een chalet op Hof van Zeeland werden een TV, een PC, een laptop en een koffiezetmachine gestolen. Na deze inbraak werd V. op camerabeelden door de politie herkend. V. ontkent echter. Bij de inbraak in Wemeldinge werden uit een chalet autosleutels meegenomen. In het Belgische Bierbeek verdwenen schilderijen, sieraden en een auto. De gouden sieraden werden in Vlissingen verkocht aan een juwelier. En zo was er nog wel het een en ander.

Opvallend en voor juristen interessant, was overigens het pleidooi van de advocaat van B., Niels Ketelaar. B. werd ervan verdacht iemand te hebben getipt hoe die het beste kon inbreken bij een woning in Oost-Souburg. Uitlokking en géén medeplichtigheid, stelde Ketelaar. Want door die tip bracht je iemand op het idee om in te breken. Dat was ook gebeurd, dus uitlokking.

Naast de verdenkingen van de nodige inbraken werd in de vriezer in de woning van V. nog 252 gram speed aangetroffen. "Voor eigen gebruik", beweerde V. "En ik heb niet gedeald". De berichten op de telefoon van V. deden echter anders vermoeden. Overigens zullen later nog drie andere verdachten in de zogeheten zaak 'Koperworm' zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750