Weerbericht:
Eerst nog buien in het oosten, vannacht kans op mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Burgemeester sluit drugspand Middelburg

Toegevoegd: 16-04-2019, 15.19 uur
Burgemeester sluit drugspand Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg is een appartement aan de Driewegenhof in Middelburg gesloten. Dit naar aanleiding van het aantreffen van een handelshoeveelheid harddrugs in de woning op 11 december vorig jaar.

De sluiting is voor de duur van 3 maanden en ging vanmiddag om 14.00 uur in. Het appartement wordt voor de betreffende periode verzegeld en er worden aankondigingen op de deur en voor de ramen gehangen. De sluiting is op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”.

Het Damoclesbeleid houdt in dat als er een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen, een woning tijdelijk wordt gesloten. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Voordat de burgemeester een drugspand kan sluiten moet een juridische procedure worden doorlopen, vandaar dat er enige tijd zit tussen de datum van constatering en de daadwerkelijke sluiting.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750