Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Vermiste duiker ongedeerd boven water

Toegevoegd: 19-05-2019, 12.27 uur
Vermiste duiker ongedeerd boven water
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BROUWERSHAVEN - Nadat vanochtend een duiker als vermist was opgegeven hielden de hulpdiensten al rekening met het ergste maar de situatie bleek gelukkig mee te vallen: de duiker was al snel weer boven water en mankeerde helemaal niets.


Omstreeks 11.50 uur werd alarm geslagen over een duiker die werd vermist bij duiklocatie 'Den Osse Golfbreker' (13) bij Jachthaven Den Osse. Meerdere brandweerwagens, waaronder ook die van twee duikteams, werden vervolgens opgeroepen. Ook ambulances, politie-eenheden en de traumahelikopter uit Rotterdam werden gealarmeerd.

De Veiligheidsregio Zeeland meldde kort na het middaguur dat de duiker inmiddels was gevonden en dat deze ongedeerd was. Het traumateam vloog op dat moment boven het Grevelingenmeer en kon nog voor de landing in Brouwershaven terugkeren naar de basis. Ook de andere hulpverleners konden direct terugkeren naar hun posten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (19-5-2019 om 14:58)
Gelukkig geen zoekactie. De inzet van brandweerduikers heeft gezien de regelgeving geen enkele meerwaarde bij duikongevallen. Wie weet gaat het provinciebestuur dit ook eens inzien.
Cookie-instellingen beheren