Weerbericht:
Wolkenvelden, in het noorden plaatselijk wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietser ernstig gewond in Goes

Toegevoegd: 29-05-2019, 10.03 uur - Update: 29-05-2019, 12.05 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes is vanochtend een 20-jarige fietsster uit Kloetinge ernstig gewond geraakt bij een botsing met een personenauto.


Het ongeluk gebeurde rond uur op de M.A. De Ruijterlaan, vlakbij de rotonde ‘Admiraalsplein’ bij de Piet Heinstraat. De ambulancedienst heeft de fietsster met spoed per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Over de aard van haar letsel is niets bekend.

De 69-jarige Goese automobilist, die met zijn voertuig bovenop een vluchtheuvel tot stilstand kwam, bleef ongedeerd. Hij heeft ter plaatse een blaastest moeten doen maar bleek niet gedronken te hebben. De man is wel meegenomen naar het politiebureau om hen te kunnen horen.

De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Vanwege de botsing was de M.A. de Ruijterlaan ter plaatse enige tijd afgesloten. De auto van de man is weggesleept.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
van der Spiegel (2-6-2019 om 14:41)
@ jan, elektrische auto ? niet hands free bellen achter het stuur ? arme fietser, autos hebben daar geen voorrang en mogen die ook niet nemen. want ze kijken echt niet achter om hun rug. Zie je nu hoe dom en bevooroordeeld jou reactie is ?
Rollatortijd (1-6-2019 om 16:42)
Slechts één van de vele gevaarlijke plekken in zgn fietsvriendelijk goes. Maar deze rotonde is natuurlijk veel te klein om hoofdslagader van goes te zijn, en dan komt straks al het verkeer door de nieuwe handige spoortunnel daar ook nog bij ? Toch valt het me wel op dat de automobilist wel heel ver is doorgereden na de botsing. Als je daar met gepaste snelheid afslaat rij je bijna stapvoets en sta je zo stil, niet vijftien meter verderop met hulp van een vluchtheuvel met verkeerszuil. Wie weet was het wel een onwelwording. beterschap dan maar.
Anna (30-5-2019 om 21:12)
Ik rij hier geregeld, zo ook afgelopen woensdag. Ja het is een lastige rotonde. Je moet echt heel erg opletten, want er komen van alle kanten fietsers en soms staan de auto's die vanaf het station komen zo dat je de fietsers uit dezelfde richting niet goed ziet. Elke weggebruiker kan beamen dat het niet mogelijk is om altijd overal alles te zien. Je kunt een fractie van een seconde je aandacht ergens anders bij hebben en voor je het weet verschijnt daar ineens een andere weggebruiker. Vaak lopen zulke situaties goed af omdat je allebei goed oplet. Soms helaas niet. oordelen op internet is lekker makkelijk. Maar wacht maar tot je het zelf meemaakt.....dan pas snap je de verbijstering bij jezelf omdat je die ander écht niet gezien hebt.
@jan (30-5-2019 om 01:27)
Fietsers hebben eenmaal voorrang op de rotonde. Dus wat een onzin kraan je uit. Jij hebt waarschijnlijk altijd voorrang. Laten de politie het onderzoek doen. Wat de werkelijke oorzaak is horen we misschien ooit. Sterkte voor het slachtoffer en ook de bestuurder.
Marij (29-5-2019 om 19:00)
@Jan.. Meen je dit nou serieus? Als je iets beter je best gedaan had om je in het bericht te verdiepen had je al gezien dat de fiets niet elektrisch is. En dan nog gelijk je oordelen neerzetten, echt zo hinderlijk zijn dat soort mensen. Ga wat nuttigs doen of zo. Ik wens alle betrokken partijen veel sterkte!
Cor (29-5-2019 om 18:59)
Reactie op jan: Was u erbij? Als we conclusies gaan trekken: Was de oudere bestuurder misschien te oud?,was de autobestuurder misschien met de telefoon bezig? We weten het niet, misschien moeten we niet zo snel conclusies trekken
Cookie-instellingen beheren