Weerbericht:
Perioden met zon en een lokale (onweers)bui. Morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Rijverbod voor Duitser onder invloed drugs

Toegevoegd: 11-06-2019, 09.37 uur
Rijverbod voor Duitser onder invloed drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een rijverbod uitgedeeld aan een Duitser die onder invloed van drugs aan het verkeer deelnam.


De politie controleerde de 19-jarige automobilist rond 00.45 uur op de Lagezoom in Renesse. Hij moest een speekseltest doen en die gaf de aanwezigheid van THC aan: de werkzame stof in wiet. De man werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau om bloed te laten afnemen.

De man uit Moers (D) kreeg een rijverbod van 24 uur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nick (11-6-2019 om 18:47)
@Keek part 2. Als je je er iets meer in had verdiept leer je dat blowen en zeker een structurele blower vrijwel geen last hiervan heeft tijdens verkeersdeelname, niet te vergelijken met alcohol bijvoorbeeld waar de straffen van mindere mate zijn. Mvg iemand van 29 die ook wel eens blowt. Ps het is maargoed dat hvzeeland reaguurders geen wetten bepalen!
Nick (11-6-2019 om 18:44)
@Keek je bent duidelijk anti blower, je reactie slaat nergens op en is inhoudelijk enkel een mening. Niet iedereen die blowt doet dit extreem, komen in de uitkering of hebben talloze problemen hierdoor. Kansloos net als de wet mbt rijden onder invloed hiervan alle andere drugs die in dat rijtje staan zijn hard drugs
KeeK (11-6-2019 om 12:23)
Heel veel jongeren denken ECHT dat softdrugs mag.. Het word gedoogd meer niet.. Het is zelfs strafbaar als je heb geblowt en op de fiets stapt ook dat is rijden met drugs op ! Mijn buurjongen rookt elke dag 4 joints ( 17 jaar ) en gelooft echt hij gewoon mag fietsen.. Die jongeren nu blowen zelfs tussen de pauze op school.. Je moet eens een drugstest om 1500 uur houden op een school dan schrik je je kapot.. Jongeren denken echt dat wiet gewoon overal mag en leuk is ! Simpel gezegd, alles wat lekker is is verslavend.. Dus niet doen aub, je verpest je toekomst. Als je jong bent lijkt het leuk, maar op een dag ben je 30 jaar, verslaafd en in de uitkering met zoveel problemen dat je vanzelf gaat denken dat alles geen zin meer heeft !