Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Brand in oud watergebouw Vlissingen

Toegevoegd: 14-06-2019, 08.30 uur - Update: 14-06-2019, 08.37 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Aan de Edisonweg in Vlissingen is vrijdagochtend brand uitgebroken in het oude watergebouw van het voormalige treinstation Vlissingen-Stad.


Bij de toegangsdeur van het gebouwtje stond het kozijn in brand. De brand werd rond 07.40 uur ontdekt. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en een hoogwerker. De inzet van de hoogwerker bleek niet nodig. Deze kon dan ook al snel terugkeren naar de kazerne.

De brandweer van Oost-Souburg heeft het brandje geblust. Een stuk van het kozijn is door de brandweer gesloopt en middels een warmtebeeldcamera gecontroleerd of het vuur echt helemaal uit was. Er is niemand gewond geraakt.

Het gebouwtje op het bedrijventerrein aan de Edisonweg diende vroeger als voorziening waar stoomlocomotieven water konden innemen en werd in 1874 opgeleverd. Nadat in 2009 een sloopvergunning was afgegeven, werd het gebouw gekraakt. Hierna werd de sloop opgeschort. Het staat nu op de lijs t van bedreigd erfgoed van erfgoedvereniging Heemschut.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@mijn mening (16-6-2019 om 10:55)
beide opties kost geld. en dat is er niet om het dan maar in de brand te zetten is uiteraard niet goed te praten en is geen oplossing
Mijn mening (15-6-2019 om 20:43)
Knap het gebouw op of breek het af, zo laten heeft geen enkele zin.