Weerbericht:
Plaatselijk mist. Overdag zonnige perioden. Vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Alarmnummers weer bereikbaar na storing

Toegevoegd: 24-06-2019, 19.53 uur
Er werden ook NL-Alerts verspreid over de storing.
Er werden ook NL-Alerts verspreid over de storing.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De landelijke storing van onder meer het alarmnummer 112 en het politienummer 0900-8844 is voorbij. Dat melden de politie en de Veiligheidsregio Zeeland.


De problemen ontstonden rond 16.00 uur. Rond 19.50 uur was de telefoonstoring voorbij. Tijdens de storing zette de brandweer op alle Zeeuwse posten ten minste één persoon stand-by die eventuele meldingen kon doorgeven. Na enige tijd werden diverse noodnummers vrijgegeven en ook werden meerdere NL-Alerts verstuurd. Hierbij ging echter wel wat mis want in plaats van een noodnummer werd het nummer van de tiplijn van dagblad De Telegraaf vermeld. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk.

Het alternatieve spoednummer van de politie (088-6628240) is overigens nog wel even bereikbaar. "Eerst wordt nog gecheckt of het netwerk weer voldoende stabiel is. Zodra dit het geval is zal het nummer uit de lucht worden gehaald", zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland.
 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Que pro Quo ? (27-6-2019 om 13:06)
onze overheid steekt liever miljarden in een Ai computersysteem die de onderdanen wel even zal veroordelen classificeren in digitale sociale ghetto groepen van wenselijken en onwensbaren door etnische achtergrond, antecedenten, financiële draagkracht, huidskleur, buurt waar men woont, wat voor auto men rijdt, interessen, politieke voorkeuren en al dat soort discriminerende en racistische onderdrukking die regelrecht is strijd is met de mensenrechten. dat hebben ze liever dan een veilig land blijkbaar.
schandaal op schandaal stapelen (27-6-2019 om 12:59)
toch maar eens tijd die schandalen minister van het schandalen ministerie van J&V oneervol te ontslaan. maar ja, men blijft daar maar voor stemmen...die VVD aanhang..want die hebben zelf nooit geen ambulance, politie of brandweer nodig natuurlijk.
Kees (25-6-2019 om 19:00)
Alle grote providers zijn nu bijeen geroepen door de minister om te vragen hoe dit in de toekomst te voorkomen. Er was een back-up maar ook die faalde. Een mogelijkheid zou zijn net als bij energiecentrales als er een omvalt dat een andere het overneemt. Dan moet je wel de centrales aan elkaar koppelen. Een ander idee is om een ander noodnummer bij een andere provider over te brengen De KPN loopt hierbij een enorme dreun op en raakt het te verliezen. Maar uit handen geven bij een andere provider kan ook niet aangezien die niet in Nederlandse handen zijn.
Jac (25-6-2019 om 11:54)
Ons vertrouwen in de steeds complexere techniek is te groot. Het werkt allemaal best goed, maar net goed genoeg voor 112. Een dagje zonder Netflix kost geen levens, dagje zonder 112 naar alle waarschijnlijkheid wel. Om 112 net een beetje betrouwbaarder te maken moet je exponentieel veel geld investeren. Vraag me af of ze dat gaan doen.....
Ja-Ja (25-6-2019 om 06:34)
SCHANDALIG ! SCHANDALIG!! Er zal wel gezegd worden "Computer storing" door dat bepaalde systeem. Computers doen zelf niets.Het is menselijk falen.
dotje (24-6-2019 om 22:25)
Niet alleen 112 was niet bereikbaar. Ook de personen alarmering werkte niet. Mijn bejaarde moeder heeft geen mobiele telefoon dus ook geen watts app, Facebook of Twitter. Geen internet. En dan? Als zij valt of onwel wordt? Dan ligt zij dus uren te wachten op hulp. Schande!
Cookie-instellingen beheren