Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand in café centrum Hulst, opschaling GRIP1

Toegevoegd: 24-11-2023, 00.31 uur - Update: 24-11-2023, 02.19 uur
Door: Eugène Harthoorn

HULST - Op de bovenverdieping van een café in het centrum van Hulst heeft vannacht brand gewoed. De brandweer schaalde op naar een grote brand en kondigde GRIP 1 af.


De brandweerlieden werden omstreeks 00.10 uur opgeroepen voor de brand in de horecagelegenheid aan het Cornelis de Vosplein. Binnen enkele minuten werd er opgeschaald naar een grote brand. Er werd GRIP1 afgekondigd om de hulpverlening te kunnen coördineren. Drie blusvoertuigen en een hoogwerker rukten uit om de brand te bestrijden.

Volgens Veiligheidsregio Zeeland woedde de brand op de bovenste verdieping van het gebouw. Al snel was duidelijk dat er geen mensen meer binnen waren. Wel werd uit voorzorg een ambulance stand-by gezet. De naastgelegen panden werden ontruimd. De hier aanwezige personen bleven ook ongedeerd.

Na een uur was de brand uit. Volgens de brandweer kon uitbreiding naar de naastgelegen panden worden voorkomen. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om te helpen bij het afhandelen van de ontstane schade. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren