Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester sluit woning na hennepkwekerij

Toegevoegd: 02-07-2019, 17.38 uur
Op 6 mei 2019 is in de woning een hennepkwekerij aangetroffen.
Op 6 mei 2019 is in de woning een hennepkwekerij aangetroffen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vanmorgen om 10.00 uur is op last van de burgemeester een woning aan de Verwerijstraat in Middelburg voor drie maanden gesloten. Op 6 mei 2019 is in de woning een hennepkwekerij aangetroffen.


Voordat de burgemeester een drugspand kan sluiten moet een juridische procedure worden doorlopen, vandaar dat er enige tijd zit tussen de datum van constatering en de daadwerkelijke sluiting.

De sluiting is op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”. Dit beleid houdt in dat als er sprake is van verzwarende omstandigheden, zoals grote hoeveelheden planten en/of illegale stroomaansluiting (brandgevaar), bij een eerste keer niet wordt gewaarschuwd, maar tot sluiting wordt overgegaan.

Bij deze kwekerij was sprake van verzwarende omstandigheden, waaronder brandgevaar in verband met illegale stroomaansluiting. De sluiting is voor de duur van drie maanden. De woning is voor die periode verzegeld en er zijn aankondigingen voor de ramen gehangen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (7-7-2019 om 12:03)
prima. weg met dat gedogen. weg met al die drugs--pillen enz. ik mag ook niet een klein beetje inbreken--dat wordt ook niet gedoogd.
Vlissingen (6-7-2019 om 12:05)
Kunnen ze wel effetjes hoor, mensen op straat zetten en rechtszaken aansmeren. Een normaal hennepbeleid verzinnen ho maar. Goed bezig, ga zo door!
Cookie-instellingen beheren