Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Twee wietkwekerijen ontdekt in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 09-07-2019, 18.58 uur
Twee wietkwekerijen ontdekt in Zeeuws-Vlaanderen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft in Zeeuws-Vlaanderen twee hennepkwekerijen ontdekt. In totaal zijn zo’n duizend planten vernietigd. Er is één arrestatie verricht.

Aan de Meerdijk in Kuitaart werd een hennepplantage in een stacaravan ontdekt. Er werden driehonderd planten in beslag genomen. Ook werden nog twee auto’s in beslag genomen. Er werd (nog) niemand aangehouden. De elektriciteit werd buiten de meter om afgetapt. De energieleverancier doet aangifte van diefstal stroom.

In een leegstaand bedrijfspand aan de Gentsevaart in Kapellebrug werden zevenhonderd planten geruimd. Er werd een 22-jarige man aangehouden, welke zich tijdens de inval in de hennepplantage bevond. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft beide hennepplantages ontmanteld en vernietigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750