Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vandaag al 4 oproepen traumahelikopter

Toegevoegd: 28-07-2019, 14.12 uur - Update: 28-07-2019, 16.09 uur
Vandaag al 4 oproepen traumahelikopter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is zondag al vier keer opgeroepen voor meldingen in onze provincie. Eén keer kwam de helikopter daadwerkelijk ter plaatse.

Twee ambulanceteams werd rond 03.35 uur naar de Klaverweg in Colijnsplaat gestuurd. Binnen enkele minuten werd ook de Rotterdamse traumahelikopter opgeroepen. De patiënt is uiteindelijk zonder spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

De tweede Zeeuwse oproep voor de Rotterdamse traumahelikopter was rond 10.35 uur vanweg een duikongeval bij Jachthaven Den Osse in Brouwershaven. Hier werden ook twee ambulanceteams ingezet.

In Burgh-Haamstede werd rond 11.35 uur een reanimatie gemeld op camping De Duinhoeve aan de Maireweg. Twee ambulanceteams, de brandweer van Burgh-Haamstede en de Rotterdamse traumahelikopter werden opgeroepen.

Volgens de brandweer waren meerdere telefoontjes binnengekomen vanaf verschillende locaties en werd er daarom rekening mee gehouden dat het ging om meerdere personen die in nood waren. Het bleek uiteindelijk om één persoon te gaan en deze bleek ook niet gereanimeerd te hoeven worden.

Tot slot werd rond 12.55 uur ook nog een incident gemeld bij de Veerhaven in Kats. De patiënt van dit incident is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De inzet van het traumateam bleek niet nodig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan Beveland (29-7-2019 om 14:46)
Beste mensen, ik zie vaak een hoop meningen die vaak er net naast zitten mbt ambulancezorg. Willen jullie echt goede informatie hebben over de werkwijze - inzet criteria van de traumahelikopter en de spreiding van de ambulances binnen zeeland, kom dan naar Rescue Vlissingen in de zomer van 2020. Daar kun je al de professionals spreken .
Ik (28-7-2019 om 20:46)
@KeeK: Heli is vnl om een arts te vervoeren. Niet voor transport. Lees jezelf eens in voordat je rare dingen roept.
Koos P. (28-7-2019 om 19:50)
@Keek, een ambulance van Colijnsplaat naar het ziekenhuis in Goes, in slechts 2 minuten?? Bedankt dat u mij zo hard heeft laten lachen!
Ap (28-7-2019 om 18:36)
@KeeK Ziekenhuis Zierikzee? Volgens mij loop je een beetje achter (een jaar of 10). Overigens is Brouwershaven-Zierikzee ook wel een stuk verder dan 3 km en Colijn-Goes ook een stuk verder dan 2 minuten maar dat terzijde (wie overdrijft hier nu?) En traumahelicopters zijn al helemaal niet voor ongevallen op zee
Jan (28-7-2019 om 17:36)
Wees blij dat je hem zelf niet nodig hebt die ambu mensen weten wel wanner het nodig is of niet
Kelsey (28-7-2019 om 16:57)
@KeeK overdreven? Ze roepen vaak ook trauma helicopters op voor vervoer naar speciale ziekenhuizen. Stel iemand heeft ernstig nek letsel dan kunnen ze de trauma oproepen zodat diegene gelijk de juiste hulp krijgt in het juiste ziekenhuis. Niet ieder ziekenhuis heeft voor alles specialisten.