Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Vandaag al 4 oproepen traumahelikopter

Toegevoegd: 28-07-2019, 14.12 uur - Update: 28-07-2019, 16.09 uur
Vandaag al 4 oproepen traumahelikopter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is zondag al vier keer opgeroepen voor meldingen in onze provincie. Eén keer kwam de helikopter daadwerkelijk ter plaatse.


Twee ambulanceteams werd rond 03.35 uur naar de Klaverweg in Colijnsplaat gestuurd. Binnen enkele minuten werd ook de Rotterdamse traumahelikopter opgeroepen. De patiënt is uiteindelijk zonder spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

De tweede Zeeuwse oproep voor de Rotterdamse traumahelikopter was rond 10.35 uur vanweg een duikongeval bij Jachthaven Den Osse in Brouwershaven. Hier werden ook twee ambulanceteams ingezet.

In Burgh-Haamstede werd rond 11.35 uur een reanimatie gemeld op camping De Duinhoeve aan de Maireweg. Twee ambulanceteams, de brandweer van Burgh-Haamstede en de Rotterdamse traumahelikopter werden opgeroepen.

Volgens de brandweer waren meerdere telefoontjes binnengekomen vanaf verschillende locaties en werd er daarom rekening mee gehouden dat het ging om meerdere personen die in nood waren. Het bleek uiteindelijk om één persoon te gaan en deze bleek ook niet gereanimeerd te hoeven worden.

Tot slot werd rond 12.55 uur ook nog een incident gemeld bij de Veerhaven in Kats. De patiënt van dit incident is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De inzet van het traumateam bleek niet nodig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
KeeK (28-7-2019 om 15:01)
Erg overdreven ! Bij brouwershaven ligt het ziekenhuis Zierikzee maar 3 km verderop daar is een traumahelicopter volslagen zinloos en bij Colijn is het ziekenhuis Goes maar 2 minuten rijden voor een Ambulance dan stoppen ze je in een helicppter die nog 20 minuten naar Rotterdam moet vliegen??? Hoeze spoed ??? Pure geldverspilling en zonde van onze ziektekosten.. Er zijn gezinnen die 400 euro per maand al ziektekosten betalen, bu snap ik wel waarom.. Die helicopters waren voor ongevallen op zee bedoeld en daar moet je ze voor inzetten alleen meer niet... Een ambulance is over de weg veel sneller !
Leon (28-7-2019 om 14:59)
Traumaheli opgeroepen 4 maal en achteraf bleek het allemaal me te vallen , gelukkig uiteraard. Maar wat mij steeds meer opvalt dat tegenwoordig bij het kleinste incident alles uit de kast getrokken wordt . Auto in de sloot Brandweer , Ambulance , Politie , Traumaheli soms nog een duikteam ongelooflijk . De huidige verpleegkundige zijn toch wel zo kundig om een zaak in te schatten wat wel of niet nodig is. Stel dat er in de tussentijd wel een ernstig incident aan de hand is zijn veel hulpdiensten ergens bezig wat achteraf niet nodig bleek .Ben niet alleen die dit opvalt in de samenleving hoort men steeds meer mensen die zich afvragen waarom dit allemaal zo moet .Ook professionals storen zich hieraan , is men bang geworden , indekken ???
Cookie-instellingen beheren