Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm, zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meldingen over vreemde lucht Goes

Toegevoegd: 08-08-2019, 23.48 uur
Meldingen over vreemde lucht Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Vanuit Goes en omgeving zijn donderdagavond diverse meldingen binnengekomen over een vreemde lucht. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) op onderzoek uitgegaan maar is de herkomst niet achterhaald.


De Veiligheidsregio meldt dat bij de meldkamer tussen 21.30 en 22.00 uur zo'n 15 meldingen binnenkwamen. “Met name uit Goes en omgeving maar ook vanuit een paar andere plaatsen in Zeeland. De melders spraken over een zoete, chemische lucht en over een rotte eieren lucht”, aldus de Veiligheidsregio.

Volgens de Veiligheidsregio lijkt de geur verband te houden met het uitrijden van mest. Er zijn geen gezondheidsklachten gemeld. “Dat de geuroverlast in meerdere delen van Zeeland mogelijk te ruiken is, zou te maken kunnen hebben met een draaiende windrichting”, aldus een woordvoerder.

Na 22.30 uur zijn er geen meldingen meer binnengekomen. Het RUD-onderzoek naar de herkomst van de stank is inmiddels gestopt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koeienvlaai (9-8-2019 om 16:35)
vandaag ook weer zo een rotte gierlucht. Is de grond te hard om het te injecteren of mag dat niet meer of zo ? en @ zeeuw, nee, gierlucht is de originele brabantse odeur, en zeker geen natuurlijk luchtje. Eerder overlast van een nare milieuvervuilende export industrie waar de nederlanders straks dik voor mogen betalen en geen stukje vlees meer op zondag, ondervoede kindertjes en de poeplucht natuurlijk enz.
Mark (9-8-2019 om 11:14)
Is de lucht van champost
zeeuw (9-8-2019 om 10:39)
dat weet je nou eenmaal als je in zeeland woond , maar ze zullen dr nek wel geroken hebben dit hoort nou eenmaal bij de natuur
Bart (9-8-2019 om 09:17)
Dit is toch wat we met z'n allen willen, kringlooplandbouw. Of moeten we nog even aan de luchtjes wennen? Maar snel doen dan, is de redding van de planeet.
Harry Adkins (9-8-2019 om 03:05)
Het was beslist geen mest maar een olie lucht, wat je ruikt als je langs Pernis rijdt. Wellicht heeft een schip zijn tanks gelucht. Varende of ligplaats Everingen of andere ankerplaats, er stond nauwelijks wind. De lucht bleef lang in mjjn gehele woning hangen. Ik weet heel goed het stank verschil tussen mest en de geur van stookolie en aanverwanten olie producten. Chapeau voor de mensen van het R.U.D. dat het onderzocht is.
Schip010 (9-8-2019 om 00:36)
Inderdaad,niet te harden, ik dacht dat er een een dode rat onder mijn bed lag, maar kwam er achter, het kwam van buiten. Ramen dicht dus. Hoe is het mogelijk dat degenen die hier voor verantwoordelijk zijn, niet bekend zijn. Of wellicht ook wel, maar niet openbaar gemaakt. Mogen wij slapen zonder stank?