Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ongeluk Kruiningen door afslaande auto

Toegevoegd: 25-08-2019, 10.06 uur
De weg was ter plekke urenlang deels afgesloten vanwege onderzoek.
De weg was ter plekke urenlang deels afgesloten vanwege onderzoek.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Het ernstige ongeluk waarbij gisteren in Kruiningen een motorrijder zwaargewond raakte, werd veroorzaakt door een afslaande automobilist. Dat meldt de politie.


Een 57-jarige man uit Sint-Niklaas (B) wilde rond 16.30 uur bij de kruising van de Oude Rijksweg (N289) de snelweg oprijden. Hij sloeg linksaf om richting Bergen op Zoom te gaan. De Belg zag hierbij echter de motorrijder over het hoofd. Het slachtoffer, een 27-jarige man uit Kruiningen, werd aangereden en belandde op een andere auto. Deze stond bij het kruispunt stil om zelf af te kunnen slaan. De motorrijder werd met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

Vanwege sporenonderzoek werd de weg ter plaatse vanuit Kruiningen richting het kruispunt tijdelijk afgesloten. Diverse automobilisten negeerden echter deze afzetting. De verkeerspolitie heeft zeker één automobilist bekeurd. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de voertuigen in de loop van de avond getakeld. Een veegwagen heeft vervolgens het wegdek gereinigd. Er was namelijk brandstof en olie op het wegdek gelekt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arjan (25-8-2019 om 16:59)
Als ik jou van een middag motorrijden, de beelden eens geef, van mij gopro, van de hoeveelheid mensen dat over hun telefoon wrijft, tijdens rijden still staan bij stop licht of afslaan, dan denk ik dat je schrikt, ik zeg niet dat hij niet te snel heeft gereden, ik was er niet bij! Dus laat ik niet gaan oordelen
Joris (25-8-2019 om 12:22)
Een motor is snel over het hoofd te zien, die ervaring heb ik als automobilist. Een motorrijder moet daar ook rekening mee houden, er bestaat altijd de kans dat je niet de voorrang krijgt waar je recht op hebt. Defensief rijden houd je langer gezond en levend. Als je met minstens 80 km/u een kruising over wil scheuren zit daar een groot risico aan. Is je snelheid ruim hoger dan de limiet ben je sneller bij de kruising dan de automobilisten kunnen vermoeden, dan kun je ze ook niet kwalijk nemen dat ze voor je afslaan. Ze zien jouw snelheidsmeter niet.
Cookie-instellingen beheren