Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Kleine wietkwekerij in Sint Philipsland

Toegevoegd: 05-09-2019, 00.01 uur - Update: 05-09-2019, 11.33 uur
Kleine wietkwekerij in Sint Philipsland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - Een hennepteam van de politie heeft woensdag in Sint Philipsland een wel erg kleine wietkwekerij ontdekt en vervolgens ontmanteld.


Volgens de politie bevonden zich in een huis aan de Plataanstraat in het dorp vijf hennepplanten. Vier van de hennepplanten stonden op het balkon en één stond in de tuin van de woning. Dat zijn er officieel vijf te veel want volgens het gedoogbeleid mag je enerzijds wel maximaal vijf planten thuis hebben, maar komt de politie langs, dan worden deze planten wél in beslag genomen. Dat gebeurde woensdag dus ook in Sint Philipsland.

Wanneer maximaal vijf wietplanten bij iemand thuis worden aangetroffen, gaat het Openbaar Ministerie (OM) overigens ook niet met de zaak aan de slag: deze wordt dan geseponeerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koos P. (5-9-2019 om 10:41)
Ruikt u onraad? Bel de Perk en Plant Politie!
Bouwer (5-9-2019 om 09:20)
Mag de bewoner nog blij zijn dat alles nog aan de plant zat,want eenmaal omhakt heb je gelijk een handels voorraad in huis..en spijkeren ze doodleuk je huis voor 3 maanden dicht,met alle negatieve gevolgen van dien.
TT (5-9-2019 om 09:08)
Pand ook meteen een paar maanden op slot zeker ? De onkosten van deze actie verhalen op de 'crimineel' ? Een heel team er op af sturen, dat kost wel wat natuurlijk. Wat was hier eigenlijk het probleem ? Geur/stankoverlast ? Brandgevaar ? Criminaliteit ? Diefstal van energie ? Zo te lezen niets van dat al. De kosten van deze actie, schatting, 5000 € Dat is 1000 € per plantje. Dát is pas crimineel !
zeeuw (5-9-2019 om 08:56)
typisch geval van burgertje pesten.... zielig hoor politie !
exportzeeuw (5-9-2019 om 07:50)
ik vind dit erg triest. 5 planten om jezelf te voorzien van een lekker jointje om lekker te kunnen slapen of om te kalmeren bij stress. dit moet gewoon mogen,niet gedogen. nog effe en de overheid gaat dit zelf doen. ja dan mag het wel !? ik voel de vraag naar een debat hierover al aankomen.
wim (5-9-2019 om 06:45)
Ook in dit dorp treft me dit aan,al hoewel vijf planten niet veel is ik wist niet beter dat het aantel van 5 planten toegestaan word.
Cookie-instellingen beheren