Weerbericht:
Zonnig en droog Pinksterweekeinde, zondag tijdelijk wat meer bewolking
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Achtervolging: bestuurder dronk 6x te veel

Toegevoegd: 22-09-2019, 10.39 uur
Achtervolging: bestuurder dronk 6x te veel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Na een korte achtervolging vanuit Colijnsplaat naar Zierikzee heeft de politie zaterdagavond een dronken automobilist van de weg gehaald.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de de politie een melding dat er personen die vermoedelijk te veel gedronken hadden in een auto waren gestapt. Een getuige die achter de auto bleef rijden vertelde de meldkamercentralist dat de auto met hoge snelheid in de richting van Colijnsplaat reed.

Via de Noordlangeweg ging de bestuurder naar de Deltaweg (N256) en de Zeelandbrug. De auto reed volgens de politie slingerend over de weg en kwam meerdere malen in de berm en op de andere weghelft terecht. Ook raakte de auto bijna een fietser. Onderweg zou de automobilist in Kortgene ook nog een verkeerspaal omver hebben gereden.

Op de Weg naar de Val bij Zierikzee zette een agent zijn politiewagen voor de personenauto om deze te laten stoppen. De bestuurder en zijn bijrijdster zijn aangehouden voor verder onderzoek. Het gaat om een 37-jarige man uit Geersdijk en een 27-jarige vrouw. Op het politiebureau is een blaastest afgenomen. De bestuurder blies 1.340 Ug/l. Dat is ruim zes keer meer dan de toegestane 220 Ug/l.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willems (22-9-2019 om 18:42)
Beste Jan Ik heb zelf een aantal jaar in een café gewerkt en sommige mensen/klanten kun je hoe hard je ook je best doet er niet van weerhouden om toch achter het stuur te kruipen... Ook ik heb zelf eenmaal de politie gebeld om dat mijn klant teveel had gedronken en toch ging rijden... We hadden om zijn auto sleutel gevraagd, maar wou deze niet afstaan en werd zelfs agressief... Ook voorgesteld om een taxi te bellen... Daarop heb ik besloten de politie te verwittigen omdat ik zeker wist dat deze een gevaar voor de samenleving ging brengen...
Ko (22-9-2019 om 16:46)
Heel makkelijk op te lossen 6x teveel ,is 6 jaar op water en brood
Jan (22-9-2019 om 13:52)
meer dan 3 promille. een ervaren alcoholist dus. auto in beslag genomen en rijbewijs voorgoed kwijt? ik hoop het maar.
Jan (22-9-2019 om 12:15)
Ik snap niet dat er mensen zijn die zien als mensen te veel zuipen,achter het stuur laten kruipen ,dat zegt genoeg hoe mensen over elkaar denken en de normen en waarden niet willen horen en zien TRIEST TRIEST
Rien (22-9-2019 om 11:15)
Mooie actie van de getuige, (respect). Verdient eigenlijk een beloning, ach dat de zuiplap/uitschot van de maatschappij opgepakt is is eigenlijk ook al een soort beloning.
Martin (22-9-2019 om 11:08)
Een fikse boete en voor altijd zijn rij bewijs innemen..