Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Politiehelikopter met pech landt bij Westdorpe

Toegevoegd: 22-09-2019, 20.12 uur
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - Wie zondagmiddag door de polder bij de Axelse Vlakte in Westdorpe reed moet raar hebben opgekeken: hier stonden twee politiewagens én twee politiehelikopters.


Eén van de helikopters had een surveillancevlucht boven Zeeuws-Vlaanderen gehouden vanwege de recente straatraces aldaar. Na afloop van deze vlucht werd de helikopterbemanning tegen 17.00 uur geconfronteerd met een technisch mankement wat landen noodzakelijk maakte. Er was sprake van een voorzorgslanding, niet van een noodlanding.

Met een tweede politiehelikopter kwam een monteur ter plaatse vanaf Schiphol. Deze helikopter landde naast zijn broertje bij op de Gemeenschappelijkeweg. Nadat de reparatie was uitgevoerd moest nog even gewacht worden vanwege de overtrekkende buien. Hierna konden beide helikopters terug naar de basis bij Schiphol. De verkeerspolitie zette de weg tijdelijk af.

De burgemeester van Terneuzen kondigde afgelopen week een samenscholingsverbod af voor de Savoyaardsweg in Hoek nadat daar vorige week een treffen was geweest van zeker zeventig auto's en motoren, volgens de politie vanwege straatraces. De gemeente en de politie kondigden vrijdag aan de komende tijd extra aandacht te hebben over eventuele races in de regio.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren