Weerbericht:
Zonnig, vrijdag overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Brandweer rukt twee keer uit voor schoorsteenbrand

Toegevoegd: 26-10-2019, 12.00 uur
De brandweer aan de Zeedijk in Oud-Vossemeer.
De brandweer aan de Zeedijk in Oud-Vossemeer.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Manfred Berrevoets

OUD-VOSSEMEER - De brandweer is vrijdagavond twee keer uitgerukt voor een schoorsteenbrand. Zo woedde er één in Oud-Vossemeer en één in Philippine.

Rond 19.30 uur werd de eerste brand gemeld in Philippine aan de Visserslaan. Toen de brandweer ter plaatse kwam zagen ze flinke vlammen en vonken uit de schoorsteen komen. Na een controle in de woning is besloten en met behulp van een hoogwerker de schoorsteen te vegen.

Rond 20.00 uur werd er ook alarm geslagen voor een schoonsteenbrand in een woning aan de Zeedijk in Oud-Vossemeer. Bij de brand kwam mede door de harde wind flink wat vliegvuur vrij. Ook hier is naar een blusvoertuig een hoogwerker ingezet om de schoorsteen te vegen.

Of de woningen schade hebben opgelopen door de brand is niet bekend gemaakt.

 

 

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (26-10-2019 om 16:05)
Er zijn nog steeds mensen die hun schoorsteen met open haard of allesbrander geen 2 keer op een jaar laten vegen. Met een schone gaskachel moet het 1 keer per jaar, met een open haard of allesbrander 2 keer per jaar.