Weerbericht:
Heldere nacht, overdag zonnig. Steeds warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Stroom naar woning illegaal afgetapt

Toegevoegd: 16-11-2019, 10.04 uur
Stroom naar woning illegaal afgetapt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee personen aangehouden die ervan worden verdacht illegaal stroom te hebben afgetapt om een woning in Tholen van elektriciteit te voorzien.

Surveillerende agenten zagen op de Oudelandsedijk in Tholen een stroomkabel lopen van een elektriciteitskastje naar een woning. Uit onderzoek bleek dat het elektriciteitskastje, dat eigendom is van energiebedrijf Enduris, was opengebroken. De agenten trokken de kabel uit het kastje en zagen toen dat het licht uitging bij een woning aan de Oudelandsedijk.

Toen dat gebeurde, kwam er een man uit de woning om te kijken wat er aan de hand was. Deze man bleek de bewoner van het huis te zijn. Hij werd aangehouden op verdenking van de diefstal van stroom. Ook een tweede man werd aangehouden: een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en worden daar vandaag gehoord.

Bij de twee is gereedschap in beslag genomen dat vermoedelijk gebruikt is om het kastje open te breken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750