Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Uitslaande woningbrand in Zuiddorpe

Toegevoegd: 01-12-2019, 16.14 uur - Update: 01-12-2019, 17.53 uur
Door: Roland de Jong

ZUIDDORPE - In een woning aan de Sint Katrijnstraat in Zuiddorpe woedt momenteel een uitslaande brand. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.


De woningbrand werd rond 15.55 uur gemeld bij de hulpdiensten. Na enkele minuten werd opgeschaald naar middelbrand. Inmiddels zijn de blusploeg van Axel, de hoogwerker van Hulst en de blusploegen van Koewacht en Westdorpe opgeroepen.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) sloegen bij aankomst van de brandweer de vlammen al uit het dak. De bewoners zijn inmiddels. Zij hebben zichzelf op tijd in veiligheid kunnen brengen. Stichting Salvage is inmiddels gevraagd om de gedupeerden te helpen bij de afhandeling van de schade. Rond 16.45 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'.

De brandweer adviseert mensen om uit de rook te blijven en de hulpdiensten de ruimte te geven. "Als u last heeft van de rook, sluit dan ramen, deuren en ventilatie", aldus de Veiligheidsregio.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren