Weerbericht:
Wolkenvelden. Overdag perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Opvarende van schip Sas van Gent gehaald

Toegevoegd: 21-12-2019, 11.13 uur - Update: 21-12-2019, 14.06 uur
Opvarende van schip Sas van Gent gehaald
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - In de haven tussen Sluiskil en Sas van Gent hebben de hulpdiensten zaterdagochtend iemand van een schip gehaald die aan boord ernstig gewond was geraakt.


De persoon bevond zich op een schip dat bij de Kanaaleilandweg bij het Zijkanaal D was afgemeerd. Volgens de politie was het bemanningslid tijdens onderhoudswerkzaamheden gevallen. Wat de persoon precies mankeerde, is niet bekend maar na de melding rond 09.50 uur werden wel meerdere ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen. Toen de helikopter ter hoogte van Yerseke vloog, kon deze worden geannuleerd en terugkeren naar de basis in Rotterdam.

De brandweer van Terneuzen werd nog wel opgeroepen om met een hoogwerker assistentie te verlenen. Volgens de politie is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het universitair ziekenhuis in het Belgische Gent. De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doen onderzoek naar het bedrijfsongeval.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren