Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 33 km

Meeste boetes per 1 januari 2004 omhoog

Toegevoegd: 27-12-2003, 22.30 uur
Door: HVZeeland.nl

MIDDELBURG - De meeste boetes gaan omhoog dit alles om de veiligheid en de leefbaarheid te vergroten. De meeste boetes gaan met 10 % omhoog. Dit zijn met name boetes voor overlast en zaken die onveiligheid veroorzaken. Dit heeft het O.M. (openbaar ministerie) per 04 december bekend gemaakt. De verhoging wordt ook gedaan om een preventief effect te creëren. Het is gebleken dat de huidige tarieven niet voldoende afschrikken.

 

Verkeer

Enkele voorbeelden van de verhogingen in het verkeer zijn de helmdraagpicht van 40 naar 55 euro. Ook het negeren van gebods- en verbodsborden wordt aanzienlijk duurder van 28 naar 45 euro. Nog wat ander verkeersovertredingen: Niet stoppen voor roodverkeerslicht van naar 86 naar 95 euro, Niet handsfree bellen van 136 naar 140 euro, Onnodige Mistlicht voeren van 57 naar 65 euro, rechts inhalen en onnodig links blijven rijden van 86 naar 95 euro.

 

Openbare Orde

Openbare orde is het meest opgenomen in de A.P.V. (algemene plaatselijke verordening). Hiermee kan de politie optreden tegen overlast. Je moet dan denken aan hangjongeren die overlast veroorzaken het gebruik van alcoholische drank op straat, drugsoverlast, wildplassen enz. Ook deze boetes zijn omhoog om de overlast terug te dringen. Ook hier enkele voorbeelden. Baldadigheid tegen personen of goederen van 50 naar 55 euro, Op de openbare weg aangebroken alcoholische drank bij hebben (of nuttigen) van 40 naar 45 euro, wildplassen van 46 naar 50 euro.

 

Burgertje pesten

De politie en het O.M. zien de verhogingen van de boetes niet als burgertje pesten, maar het moet een bijdrage leveren aan het veiligheidsgevoel en afname van de overlast. Dit is iets waar alle burgers om hebben gevraagd bij diverse enquêtes en bij de politiemonitor(onderzoek wat de burger vindt van de politie) De meeste burgers zullen waarschijnlijk het meest te maken met de verkeersboetes. Jongeren zullen het merken tijden wanordelijkheden tijdens het uitgaan en bij hangjongeren. Ook tijdens het stappen in de toeristen plaatsen zullen boetes worden uitgedeeld van de A.P.V. om de overlast te beperken


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren