Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Vrouw verzint dat ze onder boom terechtkomt

Toegevoegd: 09-02-2020, 19.17 uur
Vrouw verzint dat ze onder boom terechtkomt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - De politie is zondagavond in de omgeving van Koewacht op zoek geweest naar een vrouw die had gemeld dat ze onder een boom terecht was gekomen. Het verhaal bleek echter verzonnen te zijn. De vrouw is daarom opgepakt.


Een politiewoordvoerster meldt dat de vrouw haar thuisfront had gemeld dat ze onder een boom terecht was gekomen toen ze haar hond aan het uitlaten was. “Met haar was na deze melding geen enkel contact meer mogelijk. We hebben opgeschaald en zijn gaan zoeken.” De politie plaatste rond 18.15 uur op Twitter een oproep om naar de vrouw uit te kijken.

Agenten die de vrouw waren gaan zoeken, kwamen haar even later tegen. Toen bleek dat de vrouw helemaal niet in problemen was geweest. “Bij het zien van politiemensen kwam zij hen lachend tegemoet en vertelde dat de melding niet klopte”, aldus de woordvoerster.

De vrouw is aangehouden voor het doen van een valse melding. “Het doen van een valse melding is strafbaar. De vrouw mag dan ook een verklaring bij ons afleggen.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (10-2-2020 om 07:18)
Ben ik de enige die dit artikel goed gelezen heeft? Niet de vrouw maar haar familie deed de valse aangifte maar alle reageerders spreken hun schande uit over de vrouw. Als uw familielid een strafbaar feit pleegt gaan we toch ook niet met z'n allen roepen dat u aangepakt moet worden? Dat de familie het sarcastische telefoontje van de vrouw niet herkent door gebrek aan mensenkennis betekend niet dat de vrouw strafbaar is, zijn heeft namelijk NIET de hulpdiensten gealarmeerd!
willem (10-2-2020 om 01:34)
wat een idioot. een flinke boete plus de kosten van het aantreden van de politie.
@Joris (9-2-2020 om 23:42)
Eerst verhaal lezen.... dan pas roepen " vrouw die had gemeld dat ze onder een boom terecht was gekomen. "
Jan (9-2-2020 om 22:22)
Zal vast een takkewijf geweest zijn.
Mar (9-2-2020 om 22:07)
Wat een idioot. Streng straffen ! Bezopen om dit te doen zo wie zo, maar vooral vandaag als de hulpdiensten al zo hun handen vol hebben. Werkelijk te gek voor woorden!
Rick (9-2-2020 om 21:57)
De komende dagen waait het ook nog hard; misschien krijgt ze dan haar gelijk.... Dan vervalt de valse melding.
Cookie-instellingen beheren