Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Twee verdachten aangehouden voor vernieling Hulst

Toegevoegd: 05-03-2020, 09.31 uur
Twee verdachten aangehouden voor vernieling Hulst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

HULST - Woensdagavond zijn in de Rietstraat in Hulst twee verdachten aangehouden voor het vernielen van de voorruit van een bus.


Een buschauffeur van busmaatschappij De Lijn reed rond 20.00 uur over de Glacisweg in Hulst toen er midden op de kruising een auto bleef staan. De chauffeur kon de bocht niet maken omdat de auto daar bleef staan. Uit de auto kwam een man die met een soort ijzeren staaf tegen de voorruit van de bus aan sloeg. De ruit werd daardoor vernield. De chauffeur pakte de brandblusser uit zijn bus, stapte de bus uit en spoot de brandblusser leeg in de richting van de man. Deze stapte hierop in de auto en vertrok met hoge snelheid.

Door de buschauffeur en getuigen werd een goede beschrijving gegeven van de auto waarin de man vertrokken is, maar ook van de man zelf en zijn passagier. Het duo is rond 20.45 uur door de politie aangehouden in de Rietstraat in Hulst. Het gaat om een 40-jarige man uit Clinge en 34-jarige vrouw uit Terneuzen. Ze zijn allebei overgebracht naar een politiecellencomplex. Donderdag worden de verdachten gehoord door rechercheurs.

Getuigen die op straat liepen bevestigden het verhaal aan de politie. Ook een passagier uit de bus vertelde wat zij had gezien. De agenten hebben ter plekke een aangifte opgenomen van de buschauffeur. Het verhaal van de buschauffeur wordt mogelijk ondersteund door camerabeelden van zijn dashcam. Deze beelden worden nog onderzocht door de politie. Tot nu toe is de aanleiding voor dit incident nog niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (6-3-2020 om 21:13)
Ilona leuk dat jij een heel ander verhaal verteld dan dat er hier boven in het bericht staat. Maar gelukkig is er een dashcam aanwezig in de bus waardoor het snel genoeg duidelijk word hoe het precies is gegaan.
Ilona (5-3-2020 om 17:09)
Ik was er zelf bij betrokken deze buschauffeur wou niet aan de kant de man voelde zijn eigen nie lekker waardoor hij uit de auto sprong wou vragen of die uit de kant kon gaan waardoor hij zo brandblusser pakte hij werd helemaal ondergespoten. Toen pakte hij iets waardoor de bus zijn ruit werd doorgeslagen toen reed die weg
Roadrage (5-3-2020 om 13:32)
wat een vreemde actie met een brandblusser iemand te lijf gaan met een ijzeren buis. ik was toch gewoon lekker veilig in de bus blijven zitten. er hangt een camera in de bus, kenteken opschrijven, politie bellen en aangifte doen. maar blijkbaar gaan we voor eigen rechter spelen als chauffeurtje en proberen we lik op stuk lijfstraffen uit te delen ? of was dit zelfverdediging ? het lijkt er op dat die chauffeur zichzelf heeft misdragen. wie weet was zijn gedrag ook al aanleiding voor dit incident wat buschauffeurs staan nu eenmaal niet bekend om hun sociale vaardigheden om maar eens een understatement te gebruiken. en nee, ook dat rechtvaardigt weer niet een bus aan te vallen met een ijzeren staaf.
jane (5-3-2020 om 11:50)
zal wel afrekening zijn wat er vorige week is gebeurd in hulst , dat zooitje oppakken en niet meer loslaten . is niet meer normaal wat er in hulst de laatste tijd gebeurd
john (5-3-2020 om 10:35)
Familie van de messentrekker van vorige week op de bus chauffeur misschien ????