Weerbericht:
Zowel vandaag als morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote brand in landbouwschuur Stavenisse

Toegevoegd: 12-03-2020, 06.09 uur - Update: 12-03-2020, 08.51 uur
Door: Manfred Berrevoets

STAVENISSE - Donderdagmorgen is een grote brand uitgebroken in een landbouwschuur aan de Kerkstraat in Stavenisse. De schuur is volledig uitgebrand.

Het vuur werd rond 05.55 uur ontdekt en door de brandweer werd al snel opgeschaald naar grote brand. Er zijn drie blusvoertuigen, een hoogwerker, een waterwagen en een watertransportsysteem ingezet. De inzet van de brandweer richtte zich na aankomst met name op overslag van de brand naar de naastgelegen schuren.

Uit voorzorg werd door de brandweer een meetploeg ingezet. Deze meetploeg verkende het benedenwindse gebied en verrichtte metingen. Vanwege de rookontwikkeling adviseerde de Veiligheidsregio Zeeland omwonenden om uit de rook te blijven en waar nodig ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Rond 07.25 uur meldde de officier van dienst van de brandweer dat de de brand meester was. De Veiligheidsregio Zeeland verwachtte toen dat het blussen nog geruime tijd zou gaan duren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750