Weerbericht:
Vrij zonnig en tropisch warm, morgen meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Brandgevaarlijke wietkwekerij in flatwoning

Toegevoegd: 14-03-2020, 12.22 uur
Vanwege overbelasting was er een brandgevaarlijke situatie.
Vanwege overbelasting was er een brandgevaarlijke situatie.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een woning in de Vlissingse wijk Paauwenburg heeft de politie vrijdagmiddag een hennepkwekerij met 428 planten ontdekt. De situatie was brandgevaarlijk, zo zegt de politie.​


De politie was op onderzoek uitgegaan nadat een melding binnen was gekomen over een vermoedelijke wietkwekerij. In de flatwoning waar de melding over ging, werd inderdaad een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Binnen bleken zogezegd 428 planten te staan.

In de woning waren geen personen aanwezig. Alle planten en de bij de kweek gebruikte apparatuur en spullen zijn door de politie in beslag genomen en in opdracht vernietigd. De stroom bleek illegaal afgetapt. Volgens de politie was hierdoor sprake van een gevaarlijke situatie door overbelasting. “Omwonenden hadden hierdoor geconfronteerd kunnen worden met brand als gevolg van oververhitting en kortsluiting”, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (15-3-2020 om 00:19)
Zolang er gebruikers (verslaafden) zijn, zullen er 'mensen' zijn die geldgebrek hebben